Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Nenad Mišović Debeli preminuo je u švedskom zatvoru Saltvik u Harnosandu, gde je izdržavao doživotnu robiju zbog učešča u ubistvu Ratka Đokića 5. maja 2003. godine u Stokholmu.

Više detalja o Miševićevoj smrti nije navedeno.

Za učešće u ubistvu Đokića, Mišović je 2005. godine osuđen na doživotnu robiju, prenose Novosti.

Krajem 2007. godine u intervjuu za jednu stokholmsku televiziju, Mišović je obelodanio imena Radeta Kotura kao naručioca ubistva, a Nikčevića i Slavka Miloševića, kao počinioce. Obojica su, kako je tvrdio, zbog ubistva Đokića doputovala iz Crne Gore.
Rade Kotur, u Švedskoj poznatiji kao Kralj Kocke, osuđen je 2009. godine u Okružnom sudu u Geteborgu na 14 godina zatvora zbog naručivanja ubistava, nezakonitog kockanja te utaje 100 miliona evra poreza.

Podgorički biznismen Ratko Đokić odselio se krajem 90-ih u Švedskoj, a njegovo ime dospelo je u žižu javnosti tokom famozne “duvanske afere”, koja je buknula u maju 2001. godine, kada je zagrebački “Nacional” objavio niz tekstova o švercu duvana na Balkanu.

U izjavama “Nacionalu” i podgoričkom “Danu”, Ratko Đokić je svedočio o navodnoj umešanosti Mila Đukanovića u biznis sa duvanom, i u više navrata je tvrdio da mu je zbog tih izjava život ugrožen. Od tada nije dolazio u Crnu Goru, gde ima kuću i porodicu.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar