Bojan Mirković Foto: Privatna arhiva

Operativci beogradske policije u subotu ujutru su u okolini glavnog grada priveli osumnjičene, koji se dovode u vezu sa brutalnim ubistvom Bojana Mirkovića (34).

Njima je određeno zadržavanje do 48 sati, a identitet će biti saopšten danas kada će biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu, pišu Novosti.

Mirković je usmrćen 12. novembra u garaži zgrade Jorgovan u Novom Beogradu pored „Delta sitija“, a likvidaciju su zabeležile i kamere video-nadzora, što je, kako saznaje pomenuti portal, i pomoglo istražiteljima da uđu u trag osumnjičenima.

Prema nezvaničnim informacijama, hapšenje je usledilo posle analize snimaka, na osnovu kojih je delimično rekonstruisano kretanje egzekutora posle zločina, ali i pronalaska DNK.

„Ubica je pobegao biciklom i posle Belvila, gde je počinio zločin, kamera ga je „uhvatila“ na savskom bedemu. Bežao je u pravcu Surčina, a onda „nestao“ u Jakovu. Tamo su ga sačekali jataci. Privedeno je nekoliko njih, a videćemo protiv koga će i za šta da im bude napisana krivična prijava. U toku su provere ko je od njih direktni počinilac“, navodi izvor „Novosti“.

Ubica se inače do mesta zločina dovezao biciklom. Mirković ga je u jednom trenutku uočio i počeo da beži. Ovaj ga je, međutim, sustigao kod lifta i upucao. Beživotno telo pronašao je jedan od stanara zgrade, koji je, kada je parkirao auto u garaži i izašao napolje, osetio specifičan miris nalik barutu. Okrenuo se i ugledao mladića u lokvi krvi.

Sumnja se da je Mirković najnovija žrtva kriminalne grupe, koja već izvesno vreme organizuje likvidacije po srpskoj prestonici, a povezani su sa mafijaškim klanom iz Crne Gore.

Ovo je nedavno potvrdio i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je rekao da se zna ko je „izvršio ubistvo“ kod „Delta sitija“ i da je u toku potraga za njim.

„Mislili su mnogi da je nemoguće da to otkrijemo. Zanimljivo je da su ovaj ubijeni, kao i onaj što je ubijen u „Ušću“, imali značajne kontakte sa pojedinim ljudima iz državnih struktura. I tu će ta borba sa kriminalom biti najžešća, neće biti kratka, ali tu će se videti svi rezultati“, rekao je predsednik Vučić

Mirković je sahranjen u sredu na Bežanijskom groblju.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar