Foto: printskrin youtube

Jovica Radonjić (35), koji je brutalno ubijen 8. aprila na Zvezdari, poznavao je svog krvnika. To tvrde svedoci, neki njemu bliski ljudi, a uvereni su i mnogi koji su videli snimak surove egzekucije, objavljen u javnosti. Da li su se Radonjić i Dejan M. (41), koji se sumnjiči za likvidaciju, zaista znali, utvrdiće istraga, koju je pre dva dana započelo Više javno tužilaštvo u Beogradu.

Prema nezvaničnim saznanjima Dejan M., koji je uhapšen godinu dana kasnije, 2016. godine, ali zbog drugog krivičnog dela, navodno je ubio Radonjića da otplati narkomanski dug. Prema rezultatima predistrage i na osnovu dokaza do kojih je došla policija, Dejan M. je jednoj beogradskoj kriminalnoj grupi, koja je rasturala drogu, bio dužan veliki novac.

„U to vreme Dejan je imao 36 godina i duže vreme je konzumirao narkotike. Uvukao se u taj svet, ali nije imao novca. Bavio se sitnim razbojništvima, ali je to bilo malo da podmiri sve veće potreba za drogom. Njegov dug je sve više rastao i iz tog vrzinog kola nije mogao nikako da izađe – navodi izvor Novosti.

Kome je palo na pamet da Dejanu M. ponudi da tuđom krvlju „otplati“ dug, policija ima svoju verziju.

Nedostaju međutim dokazi da se i ta osoba nađe iza rešetaka. Dejan M. je trenutno na izdržavanju kazne od šest i po godina zatvora zbog imovinskih delikata i na polovini je robije.

Radonjić je tog 8. aprila, pre pet godina, sa drugom Milošem M. stigao pred zgradu u kojoj je živeo oko 19.15 sati. Dok su izlazili iz džipa, njima u suret je dolazio muškarac sa kapuljačom na glavi i ruksakom na leđima. Na snimku se vidi trenutak kada mu RAdonjić prilazi. Svedok je kasnije ispričao da je čuo da mu govori „šta je p…o, šta me gledaš?“.

Jovica kao da ga je prepoznao i osetio, kako pišu Novosti, da će ovaj nasrnuti na njega. Hteo je da mu skine ranac, uveren da je u njemu pištolj. Oružnje je, međutim, napadač držao u džepu, izvukao ga je i zapucao.

„Verujem da je moj sin poznavao onog koji ga je ubio. Nisam mogao da gledam snimak zločina, ali oni koji su videli, ispričali su mi detalje. Jovicu je ubica pogodio jednim metkom u srce i sa tri u grudi. Moj sin je bio sportista i snažan i uspeo je da dohvati napadaša i da ga sruši, ali je bio teško ranjen i gubio je snagu. Ubica mu je tada pucao u leđa – ispričao je ranije otac ubijenog, Bogdan Radonjić.

Iz stana su tada istrčale njegova supruga i kuma. Živeo je još desetak minuta i izdahnuo na rukama svoje žene.