Foto: Nemanja Jovanović

Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Dejana Mitrovića (41) zbog sumnje da je u aprilu 2015. ubio Jovicu Radonjića (35) ispred zgrade na Zvezdari u Beogradu.

Mitrović se od 2016. nalazi u zatvoru, gde izdržava kaznu od šest i po godina, zbog više imovinskih delikata.

„Njih dvojica se nisu poznavala, a sumnja se da je Mitrović počinio zločin, jer nije mogao da vrati svoje nagomilane dugove. Dugovao je mnogo novac opasnim ljudima i došao u bezizlaznu situaciju. Posle torture koju je prošao bio je spreman na sve čak i da ubije“, naveo je izvor iz istrage za Kurir i dodao da za beogradsku policiju nema zatvorenih slučajeva.

Zločin se dogodio pre pet godina, 8. aprila, u Ulici Ante Bogićevića. Napadač je sačekao Radonjića, koji se vraćao iz rodne Kule, i ispalili nekoliko hitaca u njega i njegovog prijatelja Miloša M.

„Sedela sam u stanu s kumom i gledala video-nadzor. Muž je izašao iz kola i tada mu je prišao neki mladić. Pomislila sam da je komšija, ali je on izvadio pištolj i zapucao ka Jovici, pa potom i u Miloša“, rekla je posle zločina Radonjićeva supruga. Ubijeni Radonjić bio je poznat policiji. Dovođen je u vezu s novosadskom kriminalnom grupom „Firma“, a robijao je i zbog narkotika. U momentu ubistva čekao je odlazak na robiju zbog nedozvoljenog držanja oružja. Interesantno je da je stan u kom je Radonjić živeo sa suprugom kupljen od ćerke pevača Miroslava Ilića, inače supruge političara Dragana Šutanovca.