Ubica iz Zmajeva tvrdio da se ničeg ne seća: Osam dana se krio u šumi

Hronika 14. jul 202208:29
Podeli:
Hapšenje u Zmajevu
Foto: www.mup.gov.rs

Zmajevčanin Marko P. (29), osumnjičen za ubistvo dede po majci Dragana M. (74) i njegove sestre od ujaka Zore D. (83), posle osmodnevnog bekstva i skrivanja, uhapšen je u šumi na Vršačkom bregu.

Za njim je bila raspisana potraga, kao i za automobilom marke „dačija“, koji je bio u vlasništvu njegovog sada pokojnog dede, a kojim je pobegao iz sela.

Policija je od 6. jula, kada je u kući u Ulici Radoja Domanovića 20 u Zmajevu, otkriven stravičan zločin, tragala za osumnjičenim mladićem i ukradenim kolima. Na Vršačkom bregu, u šumi, gde se, kako se veruje, krio prethodnih dana, najpre je uočen automobil, a onda i on u njemu. Prilikom hapšenja nije pružao otpor i mirno je dozvolio policajcima da mu stave lisice na ruke, posle čega je sproveden u Policijsku upravu u Novom Sadu, pišu Novosti.

Kako se nezvanično saznaje, bio je iznenađen kada je ugledao policiju i nije mnogo pričao. Navodno im je rekao da je iz Vršca i da kod sebe nema dokumenta.

Proveravajući vozilo, policajci su utvrdili da je reč o kolima ukradenim u Zmajevu, a onda im je rekao ko je.

Pročitajte još:

"Ne sećam se toga dana - kratko je, kako saznaje list, rekao novosadskim inspektorima osumnjičeni Marko P.

"Zaista ne mogu da se setim šta je bilo", rekao je.

Tela Dragana i njegove sestre Zore, koja je prošle godine došla iz Hrvatske da živi kod njega, pronađena su 6. jula uveče, kada je Draganova ćerka pozvala policiju rekavši da ne može da stupi u kontakt sa njim. Rodbini i poznanicima je bilo sumnjivo što Dragan dan ranije nije prisustvovao sahrani rođene sestre u obližnjem Ravnom.

Dvoje starih ljudi usmrćeno je, najverovatnije, dan ranije, odnosno 5. jula, udarcima sekirom, a policija je u kući zatekla užasan prizor. Oba tela su bila u lokvama krvi, a Dragan je bio izudaran gotovo do neprepoznatljivosti. Na ulaznim vratima je razbijeno staklo, a stvari u kući su bile ispreturane.

Osumnjičenom je posle hapšenja određeno zadržavanje do 48 sati, i sa krivičnom prijavom biće priveden u Više javno tužilaštvo u Somboru.

Danas se očekuje veštačenje nadzornih kamera sa kuće Dragana M. Upitan za šta se tačno tereti Marko P., njegov branilac Goran Karadarević kaže da će se to bliže znati posle saslušanja kod tužioca, koje se očekuje danas.

"Pošto živimo u demokratskom društvu, molimo da se sačuva njegova pretpostavka nevinosti dok traje ovaj postupak, a naročito dok ne dobije šansu da se izjasni o optužbama", kaže Karadarević.

Osumnjičeni Marko P. je, kako se veruje, sve vreme od bekstva živeo u kolima kojima je pobegao iz sela. Kuda se sve kretao i gde je boravio od 5. jula, kada mu se izgubio trag i od kada je njegov telefon bio nedostupan, utvrdiće se istragom.

Između sada pokojnog Manojlovića i porodice njegove ćerke odnosi su zahladili prošle godine, kada je iz Draganove kuće nestalo 20.000 evra, a za to bio osumnjičen upravo unuk Marko P.

BONUS VIDEO: Hapšenje u Zmajevu

 

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar