Foto: nova.rs/video

Policija intenzivno traga za Markom Polovinom (29) iz Zmajeva koji je osumnjičen da je usmrtio svoga dedu po majci Dragana Manojlovića (74) i njegovu sestru od ujaka Zoru Dakić (83).

Dragan i Zora, kako se pretpostavlja, ubijeni su u noći između ponedeljka i utorka u Draganovoj kući u Ulici Radoja Domanovića u Zmajevu, a njihova tela pronašla je policija sutradan oko 22 sata.

„Čitav slučaj je još u fazi pretkrivičnog postupka koji vodi Više javno tužilaštvo u Somboru zato što je Zmajevo pod njihovom jurisdikcijom. Za dvostruko ubistvo osumnjičen je unuk pokojnika koji je prema prvim rezultatima istrage ovaj zločin izvršio sekirom, a zatim ukrao Draganovu „dačiju“ iz dvorišta i pobegao u nepoznatom pravcu“, kaže za „Blic“ izvor upoznat sa tokom istrage.

Malo verovatno da je napustio zemlju

Budući da je, kako kaže, osumnjičeni pobegao kolima sa mesta zločina te da još uvek nije utvrđeno tačno vreme kada je izvršen zločin, osumnjičeni ima prednost od minimum 24 sata.

„Pretpostavlja se da je zločin izvršen tokom noći ili u ranim večernjim satima zato što bi osumnjičenog sigurno neko od komšija video da dolazi ili odlazi iz Draganove kuće. Upravo zato policija vrši intenzivnu potragu, a proverava se i mogućnost da je napustio zemlju“, kaže sagovornik.

Ipak, dodaje, to je malo verovatno da je učinio legalnim putem, zato što protiv Marka Osnovno javno tužilaštvo u Vrbasu vodi postupak zbog sumnje da je počinio krivično delo teška krađa.

„Sumnja se da je Marko pre oko godinu dana navodno ukrao od pokojnog Dragana 20.000 evra, te da su u kući pronađeni njegovi otisci koji su tužilaštvo i policiju doveli u opravdanu sumnju da je on počinilac tog krivičnog dela. Tokom takvog procesa osumnjičenom nije dozvoljeno da napušta zemlju tako da mislimo da se krije u Srbiji“  kaže naš izvor.

Od kada je Marko osumnjičen za krađu od tada su navodno zahladili odnosi između pokojnog Dragana i porodice njegove ćerke odnosno majke osumnjičenog Marka.

BONUS VIDEO: Ubistvo i samoubistvo u selu Crnoča kod Novog Pazara

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Tagovi

Komentari

Svi komentari (0)