Foto: Privatna arhiva/Facebook

Miloš Ilić (20), koji je sekirom ubio oca, maćehu i dve sestre u Leskovcu, branio se juče ćutanjem u Višem tužilaštvu. Tokom saslušanja on je prvo plakao, pa se smejao, a onda je bio potpuno hladnokrvan, kao da nije ni svestan šta je uradio.

Zbog vidnog psihičkog rastrojstva Tužilaštvo je naložilo da on bude podvrgnut neuropsihijatrijskom veštačenju radi procene njegove uračunljivosti.

Ukoliko se veštačenjem utvrdi da je bio neuračunljiv u trenutku zločina, prema zakonu, njemu neće moći da se sudi. Ako se ustanovi da je neuračunljiv, biće smešten u psihijatrijsku ustanovu zatvorenog tipa, možda i doživotno. U tom slučaju, izriče se mera obaveznog čuvanja i lečenja u psihijatrijskoj ustanovi zatvorenog tipa.

On je odmah posle privođenja kratko rekao policajcima da je mrzeo maćehu Danijelu (43), jer je zlostavljala i njega i njegovu trudnu sestru Anu (19) i oca Predraga (45), a bila je dobra samo prema svojoj ćerki Sari (12). Osim toga, veče uoči zločina posvađao se i s ocem jer mu ovaj nije dao pare za cigarete i izlazak.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare