Nemacka Leverkuzen eksplozija
Eksplozija u Levekruzenu Foto:Tanjug/Oliver Berg/dpa via AP

Među petoro nastradalih u stravičnoj eksploziji u fabrici u Leverkuzenu našao se i jedan Srbin iz užičkog kraja, a informacije o njegovoj smrti objavljene su na lokalnoj Fejsbuk grupi uz njegovu fotografiju.

Policija istražuje šta je izazvalo eksploziju koja se dogodila u Leverkuzenu, u kojoj se nalaze kompanije koje proizvode hemikalije, uključujući Bajer i Lankses, a što je dovelo do izbijanja požara u rezervoaru sa rastvaračima. Stručnjaci su analizirali da li su čađ i gasovi koji su se ispuštali nakon eksplozije otrovni, a wdr.de je objavio da je reč o izuzetno kompleksnoj istrazi jer nije moguće probiti se do mesta odakle je sve krenulo.

Prema objavi stranice na Fejsbuku Užice – oglasna tabla, među stradalima je i jedan Užičanin.

„Večna slava našem mladom sugrađaninu Acu koji je prerano izgubio život na radnom mestu u Leverkuzenu kada se desila strašna eksplozija pre nekoliko dan. Neka te anđeli čuvaju. Počivaj u miru, Acika“, reči su kojima su se na stranici oprostili od njega.

Za građane Leverkuzena i dalje je na snazi preporuka da bi trebalo izbegavati da čađ padne na njihovu kožu i garderobu, da je na obući ne unose u kuće i da ne bi trebalo da jedu voće iz svojih vrtova. Isti apel uputio je Herman Greven iz Vatrogasne službe Leverkuzena.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar