Foto: Printscreen/YouTube

Darku Elezu neće biti suđeno za predmet "Lutka" i ugrožavanje bezbednosti, pošto je Apelaciono veće Suda BiH uvažilo žalbu njegovih advokata.

To je za Klix potvrdio njegov advokat Senad Kreho koji je rekao da je Apelaciono veće ukinulo rešenje i vratilo predmet sudiji koja je određivala pritvor, prenosi Srpskainfo.

Pročitajte još:

„To znači da je prihvaćeno da nema suđenja Darku Elezu za dela iz člana 153 o ugrožavanju sigurnosti. Sud je to utvrdio i vratio formalnopravno sudiji, a verovatno će opet biti određen pritvor, ali smo ‘izbili’ ta dela“, rekao je Kreho.

Početkom meseca Elez je iz Srbije izručen BiH, a zatim mu je određen jednomesečni pritvor zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke i opasnosti da će ponoviti krivično delo.

Podsetimo, Tužilaštvo Bosne i Hercegovine saopštilo je nakon hapšenja Eleza u Beogradu da traži njegovo izručenje na osnovu potvrđene optužnice u predmetu poznatom kao “Lutka”, kao i radi istrage koju zajedno sprovode to Tužilaštvo i Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske, zajedno sa partnerskim institucijama regiona.

Optužnica za slučaj “Lutka” Eleza tereti za organizovani kriminal u vezi sa više teških krivičnih dela među kojima su ubistva, pokušaj ubistva, pljačke transporta novca i druga krivična dela počinjena u od 2005. do 2009. godine. Izručenje po ovim optužabama sprski sudovi su odbili.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar