Foto:Shutterstock

N. S. iz Beograda određeno je zadržavanje od 48 sati zbog zagađivanja životne sredine i krivičnog dela neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću.

Krivičnom prijavom i dopunama prijave podnete od strane Gradske uprave grada Beograda, Sekretarijata za inspekcijske poslove, Sektora inspekcije za zaštitu životne sredine NN licu je stavljeno na teret da je u periodu od 2018. godine odlagao velike količine građevinskog, komunalnog i opasnog otpada na parceli GO Zvezdara, Mali mokri lug, time kršeći propise o zaštiti, očuvanju i unapređenju životne sredine u većoj meri i na širem prostoru.

Pročitajte još:

Okrivljeni N.S. će biti saslušan pred postupajućim zamenikom javnog tužioca u zakonskom roku, nakon čega će biti ispitani svedoci i biti naređena dodatna veštačenja na okolnosti da li odloženi otpad predstavlja opasan otpad, budući da je u toku predistražnog postupka sprovedeno veštačenje Gradskog zavoda za javno zdravlje Centra za ekotoksikologiju kojim je utvrđeno da uzorci zemljišta na kome je odložen otpad sadrže štetne materije, a takođe, tužilaštvo će proveriti da li je okrivljeni i u kom iznosu pribavio imovinsku korist izvršenjem krivičnoh dela koja mu se stavljaju na teret.

Naime, postupajući po krivičnoj prijavi Sekretarijata za inspekcijske poslove, u saradnji Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, odeljenja za sprečavanje građenja bez građevinske dozvole i zaštitu životne sredine i jedinice MUP-a za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine, kao i Ministarstva zaštite životne sredine danas mu je određen pritvor.

Tužilaštvo će i dalje nastaviti aktivnosti koje će preduzimati zajedno sa jedinicom za suzbijanje ekološkog kriminala i zaštite životne sredine MUP -a, kao i sa drugim državnim organima kako bi se suzbio rast ekološkog kriminala koji za posledicu ima uništavanje životne sredine i gubitak biološke raznovrsnosti.

BONUS VIDEO: Hapšenje i zaplena marihuane u Jagodini

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar