Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Miloš Hrkman (29) iz Rume, navijač Partizana, optužen za demoliranje kluba "Komitet" i blizak kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, prema saznanjima Direktno.rs, priveden je juče ujutro u akciji policije i tereti se za nedozvoljeno držanje oružja.

U šturom saopštenju MUP-a u kome je navedeno da su akciju zajednički sproveli pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala i Žandarmerije, usmerenoj na suzbijanju organizovanog ktriminala, pretreseno je 11 lokacija na teritoriji Rume i Sombora. MUP je saopštio inicijale dvojice osumnjičenih M. H. (1993) i V. H. (1988), a Direktno.rs saznaje da je M. H. – Miloš Hrkman.

Takođe je navedeno da je od osumnjičenih zaplenjen pištolj, municija različitog kalibra, dva noža, novac, kao i dve vagice za precizno merenje, manja količina praškaste materije nalik na heroin, dve vazdušne puške, jedna lovačka puška, oko sto metaka, blinkeri i baklje. Kako je navedeno u saopštenju MUP-a obojica osumnjičenih biće privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi, prenosi Direktno.

Hrkman je bio uhapšen u oktobru 2018. godine, neposredno nakon što je 6. oktobra grupa vandala upala u klub „Komitet“ u Beton Hali, palicama tukli obezbeđenje i goste. U pritvoru je proveo nepunih mesec dana. Za demoliranje „Komiteta“ sa Hrkmanom su optuženi Predrag Košprdić, Marko Čičković, Stefan Bjelivuk, Aleksandar Vidojević, zvani Aca Rošavi, Marko Milosavljević i Mladen Vučetić, kao i Milan Jezdimirović, Inel Čantrić i Boris Karapandžić kome se sudi i kao članu kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Sudi im se za nasilničko ponašanje i nanošenje teških i lakih telesnih povreda. Svi optuženi su inače negirali krivična dela za koja su optužena, a ovo suđenje se odužilo i od prošlog juna nije održano nijedno ročište. Poslednje ročište je odloženo prošlog meseca, a naredno je zakazano za april.

Da li je ovo privođenje Hrkmana na bilo koji način povezano sa ponudom Veljka Belivuka tužilaštvu da u postupcima rušenja u Savamali, ubistva Olivera Ivanovića i smrti Vladimira Cvijana, bude svedok saradnik, za sada nije poznato.

Hrkman je, inače, svojevremeno, tačnije 2016. godine, bio umešan u izazivanje nereda tokom glasanja u Republici Srpskoj. Tada je 11 „navijača“, doputovalo iz Beograda u Prnjavor kako bi izazavali nerede na lokalnim izborima. Posle tuče ispred hotela u kojem su boravili su proterani iz Republike Srpske.

Pročitajte još:

I dok se Hrkman povezivao sa neredima tokom izbora zbog čega je proteran iz RS, njegov „saborac“ iz optužnice za demoliranje „Komiteta“ Aleksandar Vidojević bio je rado viđen gost u RS. Između ostalih fotografisan je u društvu Igora Dodika, sina Milorada Dodika, nekadašnjeg predsednika RS i sadašnjeg srpskog člana Predsedništva BiH.

Vidojeviću je društvo tada pravio Danilo Vučić, sin predsednika Srbije, što se moglo videti na fotografijama koje su objavili nezavisni mediji. Vidojević je u junu 2018. godine takođe u društvu Danila Vučića viđen kako zajedno navijaju na Svetskom prvenstvu u fudbalu u Rusiji.

BONUS VIDEO: Da li Belivuk pominje afere da bi stvarno postao svedok saradnik?

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare