Foto: Goran Srdanov/Nova.rs

Samo u Beogradu je na pešačkim prelazima od juče oboreno pet pešaka. Sve je najviše potresla vest da je u Bulevaru kralja Aleksandra na pešačkom prelazu sinoć poginuo 26-godišnji mladić.

Na mladića i njegovu devojku je, dok su prelazili ulicu na pešačkom prelazu, naleteo dvadesettrogodišnji vozač automobila marke audi. Mladić je preminuo na licu mesta, a devojka je kolima Hitne pomoći prevezena na VMA, prenosi RTS.

Prema podacima MUP-a, od početka ove godine, u saobraćajnim nesrećama na pešačkim prelazima poginulo je 15 pešaka, a 750 je povređeno. Samo tokom prethodnog dana, u Beogradu se dogodilo pet saobraćajnih nezgoda u kojima su oboreni pešaci na obeleženim prelazima.

„Pešaci stradaju prelazeći pešački prelaz i svojom greškom kada, na primer, to rade kada je crveno svetlo na semaforu, stradaju greškom vozača koji ne prilagodi brzinu tako da može da propusti pešaka na pešačkom prelazu, ali i odgovornošću upravljača puta, koji ne održava saobraćajnu signalizaciju u vezi sa pešačkim prelazom u ispravnom stanju“, rekao je Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Uprava saobraćajne policije apeluje na vozače da povećaju opreznost i smanje brzinu kretanja u zonama pešačkih prelaza, ali i na pešake da ulicu prelaze isključivo nakon što se uvere da to mogu bezbedno da urade.

Dvadesettrogodišnji vozač koji je usmrtio mladića na pešačkom prelazu u Bulevaru kralja Aleksandra osumnjičen je za teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja. Za saobraćajne nesreće u kojima ima poginulih u Srbiji je maksimalna kazna 12 godina zatvora, a, na primer, u Velikoj Britaniji moguće je dobiti i doživotnu kaznu.

BONUS VIDEO: Sudar u Bulevaru kralja Aleksandra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar