Foto:shutterstock

Stana P. (65), koju je u ponedeljak uveče ubio maloletni bratanac Lj. B. (17), u njenoj kući u selu Mileševo kod Bečeja, sahranjena je danas na lokalnom groblju. O nesrećnoj ženi svi imaju samo reči hvale, a kako pričaju njene komšije, bila je divna komšinica, voljna da svakome pomogne. Između ostalog, kako su za portal Nova.rs ispričale komšije, upravo je porodici, ispostaviće se, svog dželata pomagala kada god je mogla.

Stana je danas sahranjena, a od nje su se poslednji put oprostili prijatelji i rođaci. Svi su neutešni od bola i tuge.

Nesrećna žena ubijena je u ponedeljak, a ceo slučaj otkriven je nakon što je Jovica B., otac osumnjičenog Lj. B., prijavio policiji da je njegov sin počinio ubistvo.

„Porodica mladića važi za dobru u selu, ali sa najmlađim sinom su i ranije imali problema. Krao je i napadao ljude, ima nekoliko krivičnih dela. Više puta je intervenisala policija. Ubijena Stana im je ranije pomagala, i finansijski i šta god da je trebalo, hranila je i čuvala svog ubicu kada je bio beba, kasnije je znala i novac da mu da. Jezivo je da je tako mlad dečak mogao da je ubije udaracima čekićem i da joj smrska glavu, a pronađen je i krvavi nož u kući“, navodi komšija.

Foto: Privatna arhiva

Ovu informaciju za naš portal potvrdila je i rođena sestra ubijene Stane, Vinka Rapić, koja je istakla da je njena sestra sigurno pustila svog ubicu u kuću, ni ne sluteći zašto je došao.

„Njegov otac nam je rođak, brat od strica. On je dobar čovek, ali šta da kažem. Njega ne krivim, ali ja sestru više nemam. Ona je bila toliko dobra, pomagala je svima. Kopala je i za druge ljude koji su bili sporiji ili nisu znali, samo kako bi im pomogla da zarade novac. Nikada se nije bojala ljudi jer je bila dobar čovek, i zato verujem da ga je pustila u kuću“, grcajući u suzama kaže potresena sestra.

Foto: Facebook

Kako dodaje, njena sestra je radila sezonske poslove, a u ponedeljak je trebalo da dobije novac, što je Lj. B. najverovatnije znao.

„Radila je kao sezonski radnik, odnosno bila je vođa grupe koja je radila sezonske poslove. Prošle nedelje je krenula na novi posao sa grupom, a juče je trebalo da joj uplate novac za sve radnice. Pretpostavljam da je Lj. verovao da je ona podigla pare za radnice i da ih ima kod sebe. Međutim, danas su me zvali iz te zadruge preko koje su radili i rekli da zbog nekih poteškoća juče nije isplaćen novac i da je kod njih. Ništa ne znam, ni da li je mučena, maltretirana, ubadana i gušena, ali pretpostavljam da jeste kako bi priznala gde su pare“, kroz suze kaže Vinka.

Pročitajte još:

Tinejdžer je uhapšen kada su locirane bazne stanice telefona ubijene Stane koje je on, nakon zločina, ukrao.

„Ukraden joj je automobil koji sam ne vredi 500 evra i dva mobilna telefona. Ukupna vrednost pljačke je minimalna, a ja sam izgubila sestru. Pomagala je svima, postavljala se kao majka toj deci koja su radila u njenoj grupi jer svoju decu nije imala. Ne postoji čovek kome nije pomagala. Htela sam da je vidim, ali mi nisu dali, već su je odneli na patologiju u Novom Sadu“, zaključuje potresena žena.

BONUS VIDEO: Ubistvo i samoubistvo u selu Crnoča kod Novog Pazara

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar