inspektor Dušan Mitić/ Foto: Video/Nova.rs

Jasmina Paunović, zamenica tužioca koja je iz Odeljenja za organizovani kriminal Višeg javnog tužilaštva prebačena u Odeljenje za opšti kriminal, rekla je da o svedočenju inspektora Dušana Mitića u postupku „Jovanjica“ zna samo iz medija, a da bi na osnovu onoga što je čula od njegovog svedočenja napravila novi predmet.

Načelnik operative Četvrtog odeljenja beogradske policije Dušan Mitić je u svedočenju u postupku za Jovanjicu rekao da je namera bila hapšenje tadašnjeg direktora BIA, a sada ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića i šefa beogradskog centra BIA Mirka Škera.

Paunović je podsetila da Mitić kao svedok ne sme da laže u postupku, zbog čega bi ga ona pozvala kao svedoka.

„Trebalo bi taj zapisnik sa saslušanja izdvojiti i formirati novi predmet. Naravno, pozvati ga da obrazloži sve ono što je naveo kao svedok i to da služi kao osnova daljeg rada tužilaštva“, kazala je gošća N1.

Objašnjava da to što je ispričao na sudu može da posluži daljem radu tužilaštva i utvrđivanju činjenica na sve okolnosti koje je svedočio.

Upitana zašto to nije urađeno, zamenica tužioca odgovara da je to procena tužioca, a da možda i jeste urađeno ali ona to ne zna.

„Ne bih da ulazim u predmet , nije mi poznato. A možda i jeste uradio, nisam sigurna“, kazala je Paunović.

Ona potvrđuje da postoje takvi slučajevi u praksi, kada se iz jednog predmeta išlo u drugi i da je i sama imala takve situacije u predmetima koje je vodila.

„Procena tužioca na taj način je da ne može i ne treba da proverava svako ime koje se čuje, gde okrivljeni izađe i brani se i navodi neka imena. Tužilac sam procnejuje koliko je delotovrna jedna takva izjava za dalji rad“, objasnila je Paunović.

PROČITAJTE JOŠ:

Dodaje da se postavlja pitanje zašto je krajnji cilj bio hapšenje direktora BIA i da bi Mitića trebalo pozvati da objasni zašto i zbog kojih okolnosti. ministra policije, da ojbasni zašto, zbog kojih okolnosti.

Kada je u pitanju rad tužilaštva u slučaju uvođenja sankcija aktuelnom direktoru BIA Aleksandru Vulinu od strane SAD, Paunović kaže tužilaštvo radi svoj posao.

„Do njih je došao glas da se nešto dešava i profesionalno postupaju. Pišu međunarodnu pavnu pomoć, traže određene dokaze koji bi potkrepili sve navode koje smo svi čuli. U ovoj fazi postupka to je normalna faza“, objasnila je zamenica tužioca.

BONUS VIDEO: Jovanjica – Pretres po zakonu, a gde je 600kg kanabisa

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar