Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu je podnelo optužni predlog Prvom osnovnom sudu u Beogradu protiv okrivljenih V. K. i D. K. zbog postojanja opravdane sumnje da su izvršili krivično delo protiv opšte sigurnosti, kao i protiv D. M. zbog zbog postojanja opravdane sumnje da je izvršio saučesništvo u krivičnom delu protiv opšte sigurnosti, navodi se u saopštenju.

Optužnim predlogom okrivljenima je V. K. i D. K. stavljeno je na teret da su kao saizvršioci u junu mesecu 2021. godine podstrekli okrivljenog D. M. i maloletno lice, u odnosu na koje je postupak razdvojen, da izazovu požar na vozilu „Land Rover“ u vlasništvu S. L. M., a što su okrivljeni učinili u noći 18. juna 2021. godine oko 01.20 časova, kojom prilikom je okrivljeni D. M. pomogao maloletnom licu u izvršenju krivičnog dela, te je usled dejstva požara navedeno vozilo u potpunosti izgorelo i tom prilikom je požar zahvatio parkirano putnično vozilo „Fiat bravo“, čime je nastupila imovinska šteta velikih razmera, saopšteno je iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Srbiji.

Pročitajte još:

U toku dokaznog postupka postupajući zamenik javnog tužioca je saslušao okrivljene, zatim ispitao oštećene i svedoke, te su pribavljeni drugi dokazi radi utvrđivanja potpunog činjeničnog stanja u ovoj krivičnopravnoj stvari.

Tužilaštvo je predložilo Prvom osnovnom sudu u Beogradu da nakon sprovedenog dokaznog postupka okrivljene oglasi krivim zbog izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret, te da okrivljenom V. K. izrene kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, okrivljenom D. K. kaznu zatvora u trajanju od dve godine, a okrivljenom D. M. kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

BONUS VIDEO: Hapšenje i zaplena tri paketa heroina

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar