Foto: MUP Republike Srbije

Tokom sinoćnjeg pretresa stana Dijane Hrkalović, bivše državne sekretarke u MUP osumnjičene za trgovinu uticajem, policija je pronašla i zaplenila oružje i pancir, saznaje Nova.rs.

Prema nezvaničnim informacijama iz istrage, Hrkalovićevoj je zaplenjeno oružje za koje je imala obe potvrde – i za držanje i za nošenje. Pancirni prsluk koji je zaplenjen signalizira da je, očigledno, brinula za svoju bezbednost. Naš izvor, pak, negira da je u akciji policije zaplenjena veća količina novca iz sefa Hrkalović. Takođe, otkriva i da se očekuje da će bivša sekretarka MUP odbranu izneti naknadno, odnosno da se za početak branila ćutanjem.

„Hrkalović će odbranu izneti verovatno tek nakon što joj budu predočeni dokazi protiv nje, ne pre toga“, kaže naš sagovornik.

Podsetimo, Hrkalovićeva je uhapšena juče posle podne, a saslušanje u Tužilaštvu za organizovani kriminal je završeno uveče nešto pre 22 sata. Hrkalovićevoj je određen pritvor do 30 dana.

Kako je za BIRN ranije rečeno u Tužilaštvu za organizovani kriminal, krivična prijava protiv Hrkalovićeve i Milenkovića podneta je nakon zajedničkog rada MUP-a – sektora unutrašnje kontrole i tužilaštva. Dodaju da je Milenković, koga prijava tereti za zloupotrebu službenog položaja, iskaz dao u MUP-u, a Hrkalovićeva u tužilaštvu, nakon čega je podnet predlog za određivanje pritvora.

Dijana Hrkalović je od najviših položaja u srpskoj policiji koji je dobila kao osoba od poverenja vlasti, početkom ove godine završila na stranicama prorežimskih tabloida, koji su kampanju protiv nje, pokrenuli uporedo sa onom koju su vodili protiv bivšeg ministra policije Nebojše Stefanovića.

BONUS VIDEO: Advokat Borović podseća na „zaboravljene“ afere

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar