Tužilaštvo predložilo pritvor: Istraga za ubistvo Đokića proširena i na „Jojke“

Hronika 24. okt. 202117:30 > 17:41
Podeli:
Foto: Nova.rs

Više javno tužilaštvo u Nišu je povodom ubistva tročlane porodice Đokić donelo naredbu o proširenju istrage i protiv okrivljenih K.M. i A.M. koji se takođe terete za krivično delo teško ubistvo iz člana 114. stav 1. tačka 11. Krivičnog zakonika. Okrivljeni su danas saslušani u tužilaštvu a Višem sudu u Nišu podnet je predlog za određivanje pritvora do 30 dana – saopštio je portparol niškog VJT Borisav Radonjić.

Rođena braća K.M. i A.M. iz Moravca uhapšena su 22. oktobra nakon što ih je Goran Džonić, takođe meštanin ovog aleksinačkog sela optužio da su mu bili saučesnici u ubistvu njegovog brata od tetke Gorana Đokića. Džonić je braću, poznatu pod nadimkom „Jojke“ okrivio da su ga prisili da ubije i opljačka bliskog rođaka.

Za ubistvo Đokića, njegove supruge Gordane i dvadesetpetogodišnje ćerke Lidije, čija su spaljena tela pronađena 2. oktobra u ataru sela Moravac, okrivljeni su i Džonićevi sinovi M.Dž. i S.Dž. Oni su juče saslušani pred tužilaštvom nakon čega im je sudija za prethodni postupak Višeg suda u Nišu odredio pritvor do 30 dana.

BONUS VIDEO: Rekonstrukcija ubistva porodic Đokić

Komentari

Vaš komentar