Foto:TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/Shutterstock/Filip Krainčanić/Nova.rs/MUP Srbije

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je spajanje dve optužnice, jedne na kojoj se nalazi 38 pripadnika kriminalne grupe "vračarci", koji se terete za tri teška ubistava i šest pokušaja ubistava, na kojoj se osim "vračaraca" nalazi i vođa kavačkog klana Radoje Zvicer.

Kako portal Nova.rs nezvanično saznaje, Javno tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je spajanje dve optužnice, na kojima su uglavnom isti okrivljeni, članovi organizovane kriminalne grupe „vračarci“.

Na prvoj se nalazi 38 okrivljenih, koji se terete za ubistva Aleksandra Halabrina, Dragana Ristića i Aleksandra Šaraca, kao i za pet pokušaja.

Pročitajte još:

Drugom optužnicom Javnog tužilaštva za organizovani kriminal optuženo je 13 osoba i to vođa kavačkog klana Radoja Zvicera, vođa „vračaraca“ Nikola Vušović, kao i Nedeljko Todorović i još 11 osoba.

Njima se na teret stavlja da su članovi organizovane kriminalne grupe čiji su pripadnici okrivljeni za teško ubistvo, neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, neovlašćene proizvodnje, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, prinuda i izazivanje opšte opasnosti, a radi sticanja finansijske i druge koristi.

BONUS VIDEO: Pripremno ročište u procesu protiv „vračaraca“

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar