Srđan Nogo Foto:Nova S

Srđan Nogo uputio je preko Tvitera pretnje predsedniku Republike Aleksandru Vučiću i narodnom poslaniku Vladimiru Đukanovića.

Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal je nakon upoznavanja sa operativnim podacima MUP RS u vezi objave na društvenoj mreži “Twitter” u kojoj se iznose pretnje po život predsednika Republike, Aleksandra Vučića, i narodnog poslanika Vladimira Đukanovića, uputilo zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja Odeljenju za VTK SBPOK MUP RS, kojim je traženo utvrdjivanje činjeničnog stanja i prikupljanje dokaza o postojanju krivičnog dela Ugrožavanje sigurnosti.

Pročitajte još:

U jutarnjim časovima 22. septembra 2022 godine izvršen je pretres prebivališta osumnjičenog Noga na osnovu naredbe Višeg suda u Beogradu, kojom prilikom je privremeno oduzeta odredjena informatička oprema i municija za vatreno oružje. S obzirom da osumnjičeni Nogo u momentu pretresa nije bio na adresi stanovanja, policija je preduzela radnje i mere radi njegovog pronalaženja. Nakon stupanja u kontakt sa osumnjičenim istom je odredjeno zadržavanje na osnovu naredbe tužilaštva u trajanju do 48 časova na osnovu zakonom predvidjenih razloga, u kom roku će uz krivičnu prijavu i utvrdjene dokaze biti priveden radi saslušanja i sprovodjenja daljih dokaznih radnji u Posebno tužilaštvo za VTK. O daljem toku postupka i donetim javnotužilačkim odlukama javnost će biti blagovremeno obaveštena.

 

BONUS VIDEO: Sukob policije i demonstranata ispred Skupštine 

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Svi komentari (0)