Foto: Printscreen/BN Televizija

Nakon privođenja na saslušanje šest osoba, među kojima su i funkcioneri SNS Adam Šukalo i Vladimir Mandić, policija Republike Srpske je, postupajući po operativnim saznanjima, dostavila izveštaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka protiv kontrolisanih osoba zbog sumnji na uticaj na birače.

Konfuzna sinoćnja akcija otpočeta, kako je to MUP RS saopštio, zbog kontrole u saobraćaju, nastavljena je ispitivanjem u Upravi kriminalističke policije, a nakon svega je obavešten i dežurni tužilac, piše N1.

Pročitajte još:

Iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka su za N1 Sarajevo potvrdili da su u toku, da su obavešteni, ali nisu objasnili da li su u pitanju neka i koja krivična dela.

Tužilaštvo ipak neće nikoga zvati na razgovor.

„Dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka je od strane policijskih službenika MUP RS, Uprave kriminalističke policije, obaveštena je o postojanju operativnih saznanja da postoji mogućnost uticaja na birače od strane šest lica, koji će biti ispitani na te okolnosti. Šest lica je informativno ispitano, a nakon ispitivanja lica su napustila službene prostorije MUP RS. U vezi sa vašim pitanjem da li će lica biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo obaveštavamo vas da pomenuta lica neće biti pozvana na razgovor u Tužilaštvo“, naveli su.

Predmet policijskog nadzora sinoć su bili Vladimir Mandić, bivši rukometaš i Adam Šukalo, bivši poslanik SNS u Skupštini Srbije, kao i Slobodan Lazović i Zlatko Selimović iz Trebinja, kao i Dejan Slijepčević iz Gacka.

VIDEO: Velika akcija na Batrovcima: Zaplenjen kokain vredan milion evra

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar