Foto:Vladimir Sporčić/Tanjug; Goran Srdanov/Nova.rs; privatna arhiva

Nakon što je Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu sa nadležnim policijskim stanicama i PU za grad Beograd lišilo slobode i odredilo zadržavanje u odnosu na šest osoba zbog nastalih nereda za vreme Prajda, svi uhapšeni su saslušani pred tužiocem. U odnosu na tri osobe predložen je pritvor, dok je u odnosu na još tri osobe ukinuto rešenje o zadržavanju jer nije postojao zakonski osnov za predlaganje pritvora.

Pritvor je predložen u odnosu na tri lica. M. M. zbog sumnje da je izvršio krivično delo Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru, u svojoj odbrani negirao je izvršenje dela, tužilastvo je u odnosu na osumnjičenog predložilo pritvor zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, odnosno da postoji opasnost od bekstva, i zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti ili učiniti novo krivično delo zbog njegove ranije osuđivanosti.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

V. V. zbog sumnje da je izvršio krivično delo Sprečavanje službenog lica u vršenju službene radnje iz člana 322 Krivičnog zakonika, negirao izvršenje dela, pritvor predložen zbog načina izvršenja dela sa elementima nasilja koje je dovelo do uznemirenja javnosti, kao i S. R. Zbog sumnje da je izvrsio kriv delo Nasilničko ponašanje iz člana 344 KZ, negirao izvršenje dela, pritvor predložen zbog opasnosti da neće biti moguće obezbediti njegovo prisustvo u postupku, odnosno da postoji opasnost od bekstva, i zbog okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogao ponoviti ili uciniti novo krivicno delo zbog njegove ranije osuđivanosti – navode iz Prvog osnovnog javnog tužilaštva.

Pročitajte još:

Kako se dodaje, rešenjem je ukinuto zadržavanje u odnosu na tri osobe B. T., M. M. i odnosu na N. K. Zbog sumnje da je svako pojedinačno izvršio Ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti iz člana 23 Zakona o javnom redu i miru, u svojoj odbrani navedeni su takođe negirali izvršenje krivičnog dela.

U daljem toku postupka u odnosu na sva navedena lica tužilaštvo će ispitati svedoke policijske službenike, svedoke oštećene, očevice, prikupiti ostale materijalne dokaze nakon čega će biti doneta odluka.

VIDEO: Grupa huligana bacila je baklje na policiju koja obezbeđuje Evroprajd u Bulevaru oslobođenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare