Foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto, TANJUG/ VLADIMIR SPORCIC

Neuspeli višebrojni pokušaji da probiju kordone policije, napadi na učesnike „Evroprajda“, uzvici poput „Ubij pedera“ i „Pederi!“, samo su neke od scena koje su obeležili prethodnu subotu. Prema saznanjima Nova.rs iza ovih nereda koji su se dešavali u subotu stoje tri navijačke frakcije - Grobari („PFK Partizan“, kao i „Principi“), Taurunum bojs (Zemun) i Delije.

Brojni neredi koji su se dešavali na ulicama Beograda proteklog vikenda počeli su neposredno pred početak manifestacije „Evroprajd 2022“, kada je kod Hrama Svetog Save počelo okupljanje momaka obučenih u crno, maskiranih sa maskama, kapuljačama i kačketima.

Radi se o prepoznatljivim mladićima, nakon čijeg pojavljivanja neretno kreću sukobi i haos. Stigli su opremljeni, a veliki broj njih nosio je u rukama baklje i drvene palice.

Veljko Belivuk Foto:Stefan Tomasevic/ATAImages

Sem pripadnika organizacije „Narodne patrole“, a o čemu je Nova.rs pisala, među grupacijama koje su pravile haos viđeni su i navijači. Bilo je pripadnika tri grupe navijača – Grobari, Delije i Taurunum bojsi.

Pojedini od okupljenih mladića nosili su obeležja upravo ovih navijačkih grupa.

Pročitajte još:

Podsetimo, u subotu je na ulicama Beograda došlo do brojnih okršaja između policije i huligana.

Huligani su, u nameri da krenu ka centru dešavanja, odnosno lokaciji gde se održavao „Evroprajd“, naišli na kordon policije i nisu mogli dalje. Izrevoltirani, potom su krenuli ka Bulevaru oslobođenja, gde su se sukobili s policijom.

Letele su zapaljene baklje, drvene palice, a u tom haosu više pripadnika policije je povređeno, dok su uništena dva vozila MUP.

Kako je MUP saopštio, privedeno je 87 osoba, dok je povređeno 13 policajaca.

VIDEO: Huligani krenuli bakljama na policiju u Bulevaru oslobođenja

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare