Dok su predstavnici režima, uz saučesništvo državnih institucija, pokušavali da predstave sinoćne građanske demonstracije zbog izbornih neregularnosti kao "novi Majdan" (poredeći ih sa antivladinim demonstracijama u Ukrajini koje su srušile Viktora Janukoviča 2014.), a demonstrante i pobunjene studente kao rušitelje ustavnog uređenja, javnosti se obratio i glavni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, direktno sa novogodišnje proslave svog tužilaštva koju je organizovao u ekskluzivnom restoranu na Senjaku - "Majdan".

„Svi koji izvrše krivično delo pozivanje na nasilnu promenu ustavnog uređenja i nasilničko ponašanje na sportskoj manifestaciji ili javnom skupu biće procesuirani u skladu sa zakonom“, poručio je Stefanović sinoć iz restorana „Majdan“ u kom je proslavljao sa svojim saradnicima predstojeće novogodišnje praznike.

Očigledno da su zaposleni u Višem tužilaštvu, kojima se pred očima odvijaju u svetu nezabeležene izborne neregularnosti i zloupotrebe koje uporno ignorišu, postigli konsenzus bar oko novogodišnje proslave, oko koje su se nedavno sukobili i zbog koje su pale teške reči između Nenada Stefanovića i njegove najbliže saradnice Željke Nikolaidis.   

Fotografija sa sinoćne proslave, u čije se vreme događalo brutalno prebijanje i hapšenje studenata, kruži od jutros društvenim mrežama, a na Tviteru ju je podelila narodna poslanica Marinika Tepić, koja već osmi dan štrajkuje glađu u zgradi Republičke izborne komisije (RIK).

„Evo ko organizuje Majdane u Srbiji❗️

Dok režim optužuje demonstrante za pokušaj novog Majdana,
poltron režima, šef Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović vlasti, najavljuje hapšenje studenata sa žurke koju je sinoć organizovao u Majdanu❗️ (kafani)“, napisala je Tepić.

Na sinoćnoj fotografiji sa Stefanovićem nalazi se i predsednik Komore izvršitelja Bojan Kostić, advokat Dragoslav Ljubičanović, kao i Mirjana Nikolić, bliska saradnica Poverenika Milana Marinovića.

Takođe, kako saznajemo, naloge policiji za zadržavanje privedenih izdavao je dežurni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu Nikola Pantelić – takođe sa proslave u „Majdanu“.

Foto:Promo

Pantelić je inače postupajući tužilac u predmetu „Banjska“, u kom je osumnjičeni Milan Radoičić. U tom predmetu, Pantelić nije pokazao ovakvu ažurnost kao sinoć kada je trebalo hapsiti studente , budući da je Radoičića saslušavao deset dana nakon događaja u Banjskoj, kao i da je sudu predložio određivanje pritvora po samo jednom osnovu – i to nepostojećem.

Pročitajte još:

„Pantelić postupa u VJT po nalogu o opućivanju, tj.nikada nije izabran za tužioca u Višem tužilaštvu, već ga je Stefanović, kao „svog čoveka“ prebacio iz Trećeg osnovnog tužilaštva. On je inače u bliskim odnosima sa poslanikom SNS Vladimirom Đukanovićem“, kaže za “ Novu“ dobro obavešten izvor.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare