Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs, E-Stock/Miloš Rafailović

Počelo je suđenje Turčinu Alsinu Leventu koji je izazvao saobraćajnu nesreću, nedaleko od Bilefelda, pre skoro tri godine, kada su tragično život izgubili kralj narodne muzike Šaban Šaulić i njegov klavijatursita Mirsad Kerić.

Kako prenosi Dojče vele, na pitanja tužioca uglavnom je odgovarao njegov advokat.

Sam optuženi je često odgovarao da se ne seća okolnosti nesreće ili da „ne zna“. Advokat porodice Šaulić je protestovao i tražio da optuženi direktno odgovara na pitanja, piše Telegraf.

Advokat optuženog rekao da njegov štićenik neće odgovarati na ta pitanja. Državno tužilaštvo je izrazilo sumnju u spremnost optuženog da kompletno razjasni okolnosti tragedije.

Pročitajte još:

Svedočio je i sudski veštak.

„Sudar se dogodio na auto-putu A2 kod Gitersloa u delu gde je gradilište i smanjena je brzina na ispod 80 km/h – auto u kojem je bio optuženi išao brzinom od 156-193 km/h, a onaj u kojem su bili Šaulić, Kerić i treća osoba 72-92km/h… Šailić i Kerić bili su vezani pojasom, za treću osobu se ne zna. Svetla na automobilu bila su upaljena“ rekao je veštak na sudu.

Inače, porodica Šaulić, udovica Gordana, kao i deca Mihajlo i Sanela, kao i sin poginulog Mirsada Kerića, pristustvuju suđenju.

Porodice tragično preminulog Šabana i Mirsada nakon tri godine našle su se oči u oči sa Leventom, a u sudnici su se pojavili nemi od bola.

Turčin osumljičeni za ubistvo ušao u sudnicu sa kapuljačom na glavi i sve vreme držao svesku ispred sebe kako ne bi gledao u porodicu.

Podsetimo, Šaban Šaulić i njegov klavijaturista Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. godine, nakon nastupa u Nemačkoj u noći pre tragedije. Spasilačke ekipe o nesreći su obaveštene u 6:50 časova ujutru. Do 9:30 časova put je bio neprohodan, pošto su vatrogasci dva sata četvoro povređenih ljudi izvlačili iz smrskanih kola.

Kako je kasnije ustanovljeno, Alsin Levent je na dan nesreće vozio bez vozačke dozvole, a bio je i pijan kada je u automobilu“mazda 6″ izazvao tešku nesreću na putu A2 u blizini Gitersloha.

Kako je utvrđeno, Levent je vozio brzinom od 160 km/h, na mestu gde je u tom trenutku bilo dozvoljeno voziti 80 km/h.

Tužilaštvo traži kaznu zatvora od 3 godine i 2 meseca, i da se optuženom, nakon isteka kazne, ne vrati vozačka dozvola.

BONUS VIDEO: Ilda Šaulić o selidbi u Ameriku i svom ocu Šabanu Šauliću

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar