Foto:Nenad Mihajlović/Nova.rs/Shutterstock

Maloletna J. Š. (14), štićenica Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović“ koja je četvrtak popodne pronađena u Beogradu nakon što je njen nestanak prijavljen 30. maja, požalila se na vršnjačko nasilje i to navela kao razlog odlaska u prijavi koja je podneta policiji u Beogradu.

Devojčica je, kako saznajemo, zajedno sa A. M, M. D. i S. T. otišla iz Dečijeg sela u Sremskoj Kamenici, u kom je bila pet meseci. Autobusom su otišli u Bujanovac, gde su boravili u hotelu, sve do dana kada su pronađeni.

„Kada sam videla na vestima da je prijavljen moj nestanak, odlučili smo da se vratimo, pa smo kupili autobuske karte do Beograda. Ja sam u nekom momentu zaspala, a kada sam se probudila u Nišu, nisam videla A. i S, tako da nisam videla kada su oni izašli iz autobusa. Po dolasku u Beograd sam zamolila neku ženu da mi da telefon i pozvala sam oca koji je došao do mene“, ispričala je devojčica u policijskoj stanici.

Foto: Nenad Mihajlović

Sa ocem je otišla da se javi u najbližu policijsku stanicu i da objasni razlog svog bekstva. Devojčica je ispričala da duže vreme u kontinuitetu trpi fizičko i psihičko nasilje u Dečijem selu, koje je detaljno opisala policajcima.

„Najpre S. počne da me vređa, da mi govori da sam k***a, da vređa mamu i familiju, a zatim se uključe i ostala deca koja me vređaju. Devojčica koja živi sa mnom u kući me je i fizički maltretirala, hvatala me je za vrat i gušila i to više puta, terajući me da ispunim sve obaveze u kući koje se tiču sređivanja. Iz istog razloga me je šamarala i šutirala, a to su činila i ostala deca iz nepoznatog razloga“, ispričala je devojčica, navodeći imena i prezimena dece čije napade trpi. Kako je pojasnila, ona devojčicama nikada nije uzvraćala.

„Devojčicama nisam vraćala udarce, ali dečacima nekada jesam. Ove slučajeve nasilja sam više puta prijavljivala vaspitačima i negovateljicama, ali one nisu reagovale, čak bih ja na kraju ispadala kriva jer, po njihovim rečima, sama izazivam takvo ponašanje“, kaže ona.

Opisala je i šta je prethodilo danu u kom je odlučila da pobegne iz Dečijeg sela.
„Nisam želela da popijem svoju terapiju koju dobijam, ali mi je devojčica rekla da moram to da uradim ili će mi razbiti glavu o lavabo“, ispričala je devojčica. Kako je navela, ona tu terapiju ne želi da pije, jer je zbog nje agresivna.

Redakcija lista „Nova“ kontaktirala je Dečije selo nakon saznanja o krivičnoj prijavi o njenim detaljima, gde nas uveravaju da će ispitati sve navode o nasilju.

Podsećanja radi, policiji je prijavljeno da je četvoro dece iz Dečijeg sela „Dr Milorad Pavlović“ nestalo, zbog čega je za njima bila raspisana potraga. Sva deca su pronađena živa i zdrava i vraćeni su u Dečije selo.

Bonus video: Pripadnici PU Beograd uhapsili jedno lice zbog iznude

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare