Andrijana Mandić, Stefan Tadić i Mejra Dikulić, i Jana Špoljar Foto: Facebook/Bendzamin Spoljar

Za tri nestale maloletnice, štićenice Ustanove za decu i mlade Dečije selo "Dr Milorad Pavlović" iz Sremske Kamenice se intezivno traga, a veruje se da su sve devojčice zajedno.

Prema nezvaničnim podacima, devojčice pohađaju isti razred i vrlo su bliske. Prvo je prijavljen nestanak trinaestogodišnje Jane Špoljar, za kojom se traga od ponedeljka, a naknadno je prijavljen i nestanak njenih vršnjakinja A. M. i M. D. Takođe, iz sela je nestao i osamnaestogodišnji S. T..

Pročitajte još:

“Maloletna J.Š. koja je na smeštaju nekoliko meseci u Ustanovi za decu i mlade Dečije selo „Dr Milorad Pavlović“ je samovoljno napustila ustanovu u noći 30.05. oko 21 sat. Dežurni vaspitači su stupili u kontakt sa njom telefonom a ceo slučaj je prijavljen policiji koja intenzivno traga za njom. Sa policijom svakodnevno razmenjujemo najnovije informacije do kojih dolazimo“, rekao je za Telegraf.rs Mirko Jankelić, direktor Dečijeg sela.

On je istakao da je ova ustanova otvorenog tipa, bez ograda i zidova i kapija, upravo iz cilja “da bi se deci omogućio manje restriktivan smeštaj po kućicama koje najviše odgovaraju porodičnom ambijentu”.

Dosadašnje nezvanične informacije iz policije kažu su da su deca bezbedna i da su devojčice praktično pobegle iz Dečijeg sela.

BONUS VIDEO: MUP Srbije rekonstruisao kretanje Mateja Periša

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar