tuča
Tuča u Novom Sadu; Foto: Printscreen

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu saopštilo je da je krivično odeljenje ovog tužilaštva donelo naredbu o sprovođenju istrage protiv osam osoba zbog događaja koji se dogodio u Novom Sadu 20. februara 2021, u ulici Laze Telečkog, kada su M.D, Š.N. i P.M. zadobili telesne povrede.

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva se navodi da postoje osnovi sumnje „da su M.L, S.V. i B.N. izvršili krivično delo Teško ubistvo u pokušaju, kažnjivo Krivičnim zakonikom Republike Srbije članom 114, stav 1. tačka 2, u vezi člana 30, kaznom zatvora u trajanju od najmanje 10 godina ili doživotnim zatvorom, uz osnove sumnje da su S.V, M.M, N.D, M.M. i M.B. u grupi izvršili krivično delo Nasilničko ponašanje kažnjivo članom 344. stav 2. u vezi stava 1. Zakonika, kaznom zatvora u trajanju od šest meseci do pet godina“.

„U toku do sada preduzetih radnji i mera na osnovu zahteva ili naredbi javnog tužilaštva svih osam osumnjičenih osoba je uhapšeno, te im je određeno zadržavanje u trajanju do 48 časova, u kom roku će u tužilaštvu biti saslušani na okolnosti izvršenja krivičnih dela koja im se stavljaju na teret“, piše u saopštenju, prenosi N1.

Više javno tužilaštvo u Novom Sadu navodi da će „hitno i detaljno preduzeti sve dokazne radnje u toku vođenja istrage povodom ovog događaja, nakon čega će doneti dalje procesne odluke u skladu sa zakonom, o kojima će javnost biti blagovremeno obaveštena“.

Podsetimo, Ministarstvo unutrašnjih poslova je posle hapšenja saopštila da su osumnjičeni, ispred jednog ugostiteljskog objekta, napali trojicu mladića sa područja Žablja i Bača, da su ih tukli rukama i nogama i naneli im nožem ubodne rane, tako da su dvojicu teško, a jednog lakše povredili.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar