Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Ilija Glišović iz Atenice kod Čačka, koji se sumnjiči da je ubio majku, oca i dedu i dalje se nalazi u bolnici Centralnog zatvora u Beogradu, potvrdio je danas za Nova.rs njegov branilac po službenoj dužnosti, Radisav Vesović. Prema njegovim rečima, taj postupak će trajati dugo jer njegov klijent mora da prođe sve procedure vezane za psihijatrijsko i psihološko veštačenje.

„Smatram da će to trajati prilično vremena, ali vas podsećam da se na prvom izjašnjavanju branio ćutanjem“, istakao je on za Nova.rs.

Prema saznanjima našeg portala, Ilija Glišović je iz zatvora poslao pismo svom rođenom bratu, Nikoli.

„Koliko znam nije mu odgovorio, dete je i dalje pod stresom nalazi se kod tetke, a prijatelji su i dalje uz njega“, ispričala je naša sagovrnica. Ona pretpostavlja da je osumnjičeni ubica molio brata da mu pošalje neke stvari, ali nije mogla da precizira o čemu se radi.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

„Nikola je i dalje pod velikom tenzijom, mislim da i njemu treba psihološka podrška. Ne odlazi u tu kuću, znam da su stvari iznete, ali još uvek ništa nije očišćeno. Sve je u haosu, ništa nije sređeno. I on je dete, koje je preživelo pakao. Našao je porodicu mrtvu“, tužno priča naša sagovornica.

Na naše pitanje da li Nikola Glišović planira da se vrati u Kragujevac, ona odgovara da ne bi trebalo, ali nije sigurna.

„Kako sam čula od njegovih drugara nameravao je da traži posao u Čačku, da li će to tako i biti pokazaće vreme. Davali smo četrdeset dana, izlazili na groblje. Trudimo se da sa Nikolom ne pričamo o tragediji, on će te slike nositi u mislima ceo život“, objašnjava ona.

Pročitajte još:

Napomenula je da ne zna ni šta će biti sa kućom, u kojoj se ovaj jezivi zločin desio dodajući da momka ništa nije pitala. Podsećamo, Ilijina porodica je jednom prijavila nasilje. On je bio hospitalizovan prvo u Opštoj bolnici Čačak, a potom i u klinici „Dr Laza Lazarević“. Po izlasku iz tih zdravstvenih ustanova, čačanski Centar za socijalni rad je ocenio da je trenutno bezbedan po porodicu i okolinu u kojoj se nalazi i kreće.

Direktorka ove ustanove, Branimirka Radosavčević nam je objasnila da je CZSR dao nalaz da Ilija Glišović, mnogo vremena pre izvršenog zločina, nije bio pretnja po okolinu.

„Mi radimo u koordinaciji sa policijom i sudom. Onda zaseda to telo i ne mora da znači da su nam isti stavovi po tom pitanju. Mi smo, po pokretanju postupka zaštitnika građana, kada je ovaj slučaj u pitanju, njemu dostavili dokumentaciju i nismo dobili povratnu informaciju. Dakle, on će biti okončan kada dobijemo rešenje od ombudsmana“, zaključila je ona za naš portal.

Zaštitnik građana, Zoran Pašalić je nakon ovog jezivog zločina pokrenuo je postupak kontrole zakonitosti i pravilnosti rada Ministarstva unutrašnjih poslova, Opšte bolnice i Centra za socijalni rad u Čačku.

Ombudsman je od čačanske bolnice zatražio da ga u roku od 15 dana obavesti da li su članovi te porodice ranije prijavljivali bilo kakav oblik nasilja, da li je to konstatovano u nalazima lekara i da li su i kada ordinirajući lekari prijavili sumnju na nasilje nadležnim institucijama poput policije, Centra za socijalni rad ili tužilaštva.

Od čačanskog Centra za socijalni rad zatražio je da ga u roku od 15 dana obaveste da li su upoznati sa situacijom u toj porodici, da li se i po kom osnovu porodica nalazi na evidenciji Centra, da li je u proteklom periodu bilo prijava za nasilje i koje aktivnosti je Centar, u saradnji sa drugim organima, preduzeo kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita mogućim žrtvama nasilja u porodici.

Zaštitnik je od MUP zatražio da ga u roku od 15 dana obavesti o postupanju u konkretnom slučaju i po eventualnim ranijim prijavama za nasilje u ovoj porodici, o ostvarenoj saradnji sa Centrom za socijalni rad, tužilaštvom i drugim organima, kao i o aktivnostima koje je policija preduzela kako bi se pružila adekvatna podrška i zaštita mogućim žrtvama porodičnog nasilja.

Pašalić je od Osnovnog suda u Čačku zatražio obaveštenje da li je protiv osumnjičenog mladića vođen neki krivični postupak, da li je pravosnažno osuđivan i da li su mu izrečene mere bezbednosti.

Foto: Ljubica Sokić/Nova.rs

Podsećamo, Ilija Glišović (21) ubio je osmog aprila u porodičnoj kući u naselju Atenica kod Čačka majku Slađanu (49), oca Milana (57) i dedu Sretena (87). Njihova unakažena tela pronašao je njegov stariji brat Nikola, koji je pozvao policiju.

BONUS VIDEO: Stravično ubistvo u Rakovici

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar