Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs

Trojici muškaraca, B. S., I. I. i M. V. određen je pritvor zbog sumnje da su seksualno zlostavljali N. P. kada su pokušali da mu iznude novac.

B. S. (25), I. I. (32) i M. V. (36), sva trojica iz Šapca, uhapšeni su zbog sumnje da su najpre mučili i tukli sugrađanina i poznanika N. P. (20), nakon čega su ga, navodno, i silovali, a sve zbog duga od 200 evra!

Seksualno zlostavljanje dogodilo se nakon što je žrtva pre godinu dana pozajmila novac od maloletnika (16), protiv koga je takođe pokrenuta istraga.

„N. P. je tokom prošle godine pozajmio 200 evra od 16-godišnjaka. Međutim, nije mu vraćao dug. Maloletnik, za koga se priča da se bavi zelenašenjem, navodno je više puta pritiskao N. P. da mu vrati pare, a kako se to nije dogodilo ni posle godinu dana, preduzeo je drastičniju meru“, kaže izvor Kurira iz istrage i dodaje:

„Sumnja se da je maloletnik rekao jednom od uhapšenih da „pritisne“ N. P., odnosno da utera dug. On je pozvao drugu dvojicu. Pre nekoliko dana su žrtvu oteli, a potom ga neko vreme držali zatočenog. Sve vreme su ga vređali i tukli, tražeći da im preda novac koji duguje maloletniku – navodi izvor.

Oni su ga, kako pišu Novosti, odvezli na nasip i tamo započeli svoju torturu.

„Trojica osumnjičenih odranije su poznati policiji, tako da nas ništa od njih ne bi iznenadilo. Previše često se dešavalo da onaj ko ih je prijavio, odustane od iskaza i zbog toga smo oprezni“, kaže sagovornik blizak istrazi.

Zasada, niko neće da tvrdi ko je od uterivača dugova silovao N. P. ili da li su to učinila sva trojica. Nakon što je isteklo policijsko zadržavanje, oni su saslušani, a na zahtev Tužilaštva, sudija za prethodni postupak odredio im je pritvor.