Foto: Vladislav Mitić/Nova.rs

Srbin (19) i mladić (21) poreklom sa Kosova uhapšeni su u subotu uveče u Švajcarskoj dok su se trkali automobilima na putu A1.

Kantonalna policija ostala je u šoku kada je pored njihovih punktova proleteo automobil marke BMW brizonom od 235 kilometara na čas, a za njim i „audi“ koji je tutnjao brzinom od 224 kilometara na čas i to na deonici gde ograničenje brzine kretanja iznosi 120 kilometara na sat. Motoristi kantonalne policija odmah su pojurili za mladićima.

Ispostavilo se da su se dvojica mladića trkali skupocenim automobilima koje su prethodno iznajmili u jednoj agenciji za rent a kar u Cirihu. Policija u Argau obojicu je uhapsila, a odmah je pokrenuta istraga. Kako je preneo švajcarski Blik, jedno od krivičnih dela koja im se stavljaju na teret moglo bi biti i divljačka, odnosno nasilnička vožnja.

Zbog sumnje da je dvojac učestvovao u trci, državno tužilaštvo u Badenu otvorilo je istragu i zaplenilo oba automobila 600 KS. Uz to, vozačima su oduzete dozvole.

U Argau se i u petak uveče odvijala filmska potera, a ovog puta policajci su pokušavali da zaustave „ford fiestu“ čiji se vozač (30) poreklom sa Kosova nije obazirao na komande policajaca da zaustavi vozilo.

Tokom potrage, kako je preneo Blik, načinio je niz saobraćajnih prekršaja prilikom čega niko nije povređen, rekao je potparol policije Bernard Graser.

Vozač se zaustavio kada se zakucao u bankinu, a policajci su mu odmah stavili lisice. Njemu je oduzeta dozvola, a sumnja se da je bio pod uticajem narkotika.