Na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" večeras se odvijala prava drama nakon što su stigle dojave o bombama, za koje se ispostavilo da su lažne. Prestonički aerodrom nije funkcionisao gotovo tri sata, što je dovelo do otkazivanja ili preusmeravanja velikog broja letova, a putnici i članovi porodica čekali su zbunjeni.

Sve je krenulo oko 19.15 kada je na beogradski aerodrom „Nikola Tesla“ stigla dojava o bombi. Poslednji avion poleteo je u 18.45 nakon čega je usledio haos.

Prema nezvaničnim informacijama koje su bile objavljene, pilot je na jednom letu dobio dojavu o bombi nakon čega je pozvao policiju, jer mu se jedan putnik učinio sumnjivim. Do incidenta je došlo na pisti, pre poletanja.

Krenula je evakuacija. Na snimku objavljenom na Instagram profilu „192“ mogli su se videti putnici koji avion napuštaju u panici, spuštajući se toboganom.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

Među prvima se oglasila kompanija „Er Montenegro“ koja je saopštila da je ipak bilo nekoliko dojava o bombama, kao i da bezbednost putnika nije ugoržena.

Zbunjeni putnici

Za to vreme na aerodromu su bili zbunjeni putnici koji su već dobili informaciju da su im letovi otkazani ili oni koji još nisu znali da li će uopšte poleteti. Naš reporter je zabeležio da su na Aerodromu „Nikola Tesla“ bili i policajci sa psima.

Aerodrom Nikola Tesla Foto:Andrija Lazarević/Nova.rs

Na letu za Cirih koji je bio otkazan bila je Lena. Kako je rekla za naš portal, putnicima je nakon dojave naprasno rečeno da napuste avion.

PROČITAJTE JOŠ

„Mislim da ni oni nisu znali šta se dešava. Prvo su nam rekli da ne smemo da izađemo, da bismo potom dobili informaciju da je let otkazan. Ne znam kako ću da se vratim u Švajcarsku“, rekla je ona za Nova.rs.

Dojava i na letu za Barselonu

Potom je stiglo i obaveštenje od kompanije „Viz er“. Dojava o bombi prijavljena je i na letu iz Beograda za Barselonu.

Aerodrom Nikola Tesla Foto:Andrija Lazarević/Nova.rs

„Avion se odmah vratio na udaljeno mesto na beogradskom aerodromu, gde su svi putnici i članovi posade bezbedno evakuisani. Putnici su prevezeni do terminala i obezbeđeno im je osveženje, a nadležni organi sprovode sve neophodne provere i utvrđene protokole, navodi se u saopštenju.

Srećan kraj

Sve se završilo u 22.30 nakon što su obavljeni kontradiverzioni pregledi i ustanovljeno da su sve dojave bile lažne. Saobraćaj sada funkcioniše normalno, a kako se može videti na mapi za praćenje letova, avioni su već krenuli ka Dohi, Zagrebu…

Takođe, sleteo je i avion iz Temišvara, koji je zbog dojave o bombi bio preusmeren.

*****

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar