Foto:MUP srbije; shutterstock_ Johnnie Rik; shutterstock

U razmaku od samo nekoliko nedelja obezglavljena su oba ozloglašena klana iz Kotora - škaljarski i kavački. Najpre je 8. septembra ubijen Jovan Vuković, vođa škaljaraca, da bi u petak stigla vest da je u Panami navodno likvidiran prvi čoveka kavčana, Radoje Zvicer.

Poslednja u nizu likvidacija dogodila se navodno sinoć, kad je u Panami ubijen Zvicer. Ova informacija još uvek zvanično nije potvrđena, a čeka se potvrda od Evropola, na osnovu DNK analize.

Zvicer je bio vođa kavačkog klana koji je u dugogodišnjem sukobu sa škaljarskom grupom. Zvicer se mesecima unazad nalazio u bekstvu, a ispostava njegovog klana u Srbiji je bila kriminalna grupa Veljka Belivuka.

Radoje Zvicer Foto: detective-info.com.ua

Njegovo ubistvo praktično bi značilo da su oba klana iz Kotora, u čijem ratu je ubijeno više od 50 osoba, obezglavljena.

Samo tri nedelje pre navodnog ubistva Zvicera, u Istanbulu je likvidiran vođa škaljaraca Jovan Vukotić.

Jovan Vukotić Foto: Društvene mreže

Kotoranin Jovan Vukotić godinama unazad se nalazi na stupcima crne hronike, što zbog krivičnih dela sa kojim se dovodi u vezu, tako i zbog činjenice da mu je glava nekoliko puta bila ucenjena. Iako su pripadnici suparničkog „kavačkog klana“ u nekoliko navrata pokušali da ga ubiju, Vukotić je svaki napad uspešno izbegao.

Pročitajte još:

Vukotić je bio u bekstvu, a crnogorski pravosudni organi za njim su pre godinu dana raspisali poternicu. On je ubijen 8. septembra u Istanbulu gde se nalazio sa svojom suprugom i maloletnom ćerkom.

Jovan Vukotić Foto:Savo Prelević

Vukotić je u tajnim policijskim spisima označen je kao apsolutni vođa škaljarskog kriminalnog klana, koji je od 2014. godine u sukobu sa kavačkom grupom.

BONUS VIDEO: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje