Jovan Vukotić Foto: MUP Srbije

Jovica Vukotić, vođa škaljarskog klana, ubijen je u Istanbulu u Turskoj. Vukotić se nalazio u bekstvu neko vreme, a slovio je za prvog čoveka kriminalne grupe iz Kotora koja je godinama unazad u ratu sa kavačkim klanom. Portal Nova.rs otkriva sve detalje iz života Jovana Vukotića.

Kotoranin Jovan Vukotić u tajnim policijskim spisima označen je kao apsolutni vođa škaljarskog kriminalnog klana, koji je od 2014. godine u sukobu sa kavačkom grupom.

Pročitajte još:

Vukotićevo ime se godinama unazad nalazi na stupcima crne hronike, a pripadnici suprotstavljenog kavačkog klana pokušali su da ga ubiju nekoliko puta, ali bezuspešno. Prema nezvaničnim saznanjima Nove, Vukotićeva glava nikada nije prestajala da bude ucenjena, jer je reč o ključnom čoveku u škaljarskog klanu.

Prema pisanju Vijesti, škaljarska grupa, kojom Vukotić rukovodi, navodno sarađuje sa pet organizovanih kriminalnih grupa iz Crne Gore i regiona.

Vukotić je srpskoj javnosti poznat još od 2018. godine kada je uhapšen i to u Turskoj, gde je danas ubijen. On je te 2018. godine priveden pod nejasnim okolnostima a onda se, pod još nejasnijim okolnostima završio u Srbiji.

Navodno je uhapšen po srpskoj poternici, a to je srpski MUP proglasio ozbiljnim udarcem organizovanom kriminalu, a oglasio se lično i tadašnji ministar policije Nebojša Stefanović, koji je izjavio da se protiv Vukotića vodi postupak u Sribji.

Ispostavilo se da poternice, pa ni razloga za izručenje Srbiji zapravo nema, a ustanovljeno je da je vođa škaljaraca kod sebe imao falsifikovana makedonska dokumenta. Pričalo se da je na njegovom izručenju najviše radila tadašnja državna sekretarka Dijana Hrkalović, a po nekim pričama, lično je odletela avionom Republike Srbije u Tursku kako bi izdejstvovala izručenje Vukotića. Na kraju je škaljarac proteran iz Turske i izručen Srbiji, iako je upitno po kom osnovu.

Jovan Vukotić Foto: Društvene mreže

Od silnih verbalnih optužbi srpskih zvaničnika, sve se svelo na bagatelni kriminal – falsifikovanje isprava i Vukotić je osuđen na 15 meseci zatvora. Posle toga je izručen Crnoj Gori, gde su ga čekale ozbiljnije optužbe, ali mu je pritvor određivan, pa ukidan, pa opet određivan.

Na kraju se našao na slobodi. U jednom trenutku je iskoristio priliku za bekstvo.

Iz Crne Gore, iako na merama, pobegao je krajem prošle godine. Od tada, pa sve do danas, kada je likvidiran u Turskoj, nije se znalo gde se nalazi.

VIDEO: Veze između Kavčana i grupe Velje Nevolje

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar