Foto:Miloš Miškov Betaphoto; Tanjug/Milos Milivojević; Aehiva Nova.rs; -Stock_milos_rafailovic; ATA/Stefan Tomasevic;

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i ostalim optuženim pripadnicima kriminalne grupe optuženoj za sedam ubistava, silovanje, otmice, trgovinu drogom i oružjem, nastavlja se danas u Specijalnom sudu u Beogradu ispitivanjem Ilije S, mladića koga su pojedini okrivljeni mučili i silovali na stadionu u Humskoj.

Ilija S. je ranije svedočio o paklu koji je prošao, a danas bi trebalo da mu branioci i optuženi postavljaju pitanja.

Podsetimo, kako se navodi u optužnici protiv kriminalne grupe, mladić je silovan i mučen tri dana samo zbog toga što je bio blizak ubijenom navijaču Ljubomiru Kići Markoviću, za koga se sumnja da je žrtva pomenutog klana, kao i navijačkoj grupi „Alkatraz“.

Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Ilija S. se nalazio ispred stadiona u Humskoj, kada je 8. avgusta 2020. godine otet i smešten u restoran na stadionu, u prostorije ispod tribine.

Pre nego što je otet, bio je na Kalemegdanu, odakle se uputio na stadion JNA, gde su ga, prema njegovim rečima, „savatali pripadnici južne tribine“, uz reči: „Požarevac, šta radiš tu?“.

Pročitajte još:

Zahtevali su da im kaže ko ga je poslao i optuživali ga da je cinkaroš, da ih snima, prati, i da sve to radi za navijačku grupu „Alkatraz“. O tome su obavestili Miljkovića i Belivuka, zaključali ga u prostorije koje su koristili, držali vezanog tri dana i naizmenično ga tukli.

Marko Miljković i Veljko Belivuk, Velja Nevolja
Marko Miljković i Veljko Belivuk Foto: Printscreen/Tv Pink

Sumnjiči se i da ga je optuženi Aleksa Šejić silovao. Nakon nekoliko dana mučenja, mladića su pustili.

VIDEO: Slučaj Belivuk: Bez države u optužnicI

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar