Foto: Foto:E-Stock/Miloš RafailovićStefan Tomasevic/ATAImages; TANJUG/VLADIMIR ŠPORČIĆ

Suđenje kriminalnom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu, a danas bi trebalo da svedoči Filip Golubović, iz Berana, inače prijatelj prve žrtve ozloglašenog klana Gorana Mihajlovića. Na samom početku suđenja bilo je burno, a advokat Đorđe Tomić, branilac Marka Miljkovića, zatražio je izuzeće sudskog veća.

“Odbili ste više zahteva za nastavak postupka. Branioci po službenoj dužnosti rekli su da nemaju dovoljno vremena da se upoznaju sa spisima predmeta i pruže adekvatnu odbranu. Okrivljeni su rekli da nisu stigli da se sa tim braniocima pripreme za glavni pretres. Advokat Pavle Srdić tražio je da se razreši jer se bavi parnicom, a ne krivicom. Narušeno je pravo na odbranu okrivljenih Marka i Miloša Budimira, Grek Vladimira, Dejana Tešića i drugih, podnosim zahtev za izuzeće predsednika i članova veća zbog sumnje u njihovu pristrasno”, rekao je Miljkovićev branilac Đorđe Tomić i dodao da su zahtev su potpisale sve kolege.

Veljko Belivuk Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Nakon advokata, za reč se javio Veljko Belivuk.

“Priključio bih se rečima svih advokata. Na suđenju za famozne šine sam naučio koliko je nekom potrebno da razume neki papir. Ako ga nikad nije video, treba mu sedam minuta da razume. Da vas ne bih davio onim svojim zakonima fizike, ako sve već znaju, treba im 26.000 minuta da sve pročitaju. Ne stoji da su imali vremena da se spreme. Vi ste sudija stupili na snagu i potpisali sporazum sa Nikolom Spasojevićem za četiri dana. Ljudi nisu spremni, molim vas da razumete, advokat kaže da nije stigao optužnicu da pročita, samo transkripte”, rekao je Belivuk.

Pročitajte još:

Sudija je rekla Veljku Belivuku da on istupa kao branilac advokata, jer oni nisu stigli da se spreme. Potom se za reč javio optuženi Marko Miljković.

“Mi sudija ovo doživljavamo kao da nam se svetite jer smo otkazali punomoćja, a lepo smo vas upozorili da ćemo to da uradimo. Mi to tako doživljavamo, da se svetite. Dozvolite nam da vratimo i stare branioce, a neka ostanu i ovi”, rekao je Miljković, nakon čega se sudsko veće povuklo da donese odluku.

Darko Šariš, Specijalni sud
Foto: Filip Krainčanić/Nova.rs

Sudija Vinka Beraha je odbacila sve zahteve za izuzeće, a u nastavku suđenja trebalo bi da svedoči Filip Golubović.

Podsetimo, klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića sudi se za sedam likvidacija, kao i za nedozvoljenu trgovinu narkoticima.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar