Podeli:
Mihailo Maksimović, Foto:Facebook

Mihailo Maksimović i Dušan Milenković nisu se žalili na rešenje Višeg suda u Beogradu kojim je potvrđena optužnica protiv njih iz avgusta, a kojom se terete za podvođenje devojaka i posredovanje u takozvanoj elitnoj prostituciji.

Ovo rešenje je na taj način postalo pravosanžno protekom roka za žalbu. Pripremno ročište pred suđenje Maksimoviću i Milenkoviću zakazano je za 26. februar 2020. godine, rekla je portparolka Višeg suda Tatjana Tešić. Obojica su u pritvoru od hapšenja u februaru.

Maksimović je optužen za dva krivična dela – trgovina ljudima i posredovanje u vršenju prostitucije, a Milenković samo za posredovanje u vršenju prostitucije. Za trgovinu ljudima zaprećena je kazna od dve do 10 godina zatvora, a za posredovanje u vršenju prostitucije od šest meseci do pet godina zatvora i novčana kazna. Maksimović se tereti za trgovinu ljudima i Milenković za posredovanje u prostituciji kod oštećenih D. B. i M. G, dok se kao saizvršioci terete za posredovanje u prostituciji gde je oštećena S. S.

Tokom postupka obojica su se branili ćutanjem, odnosno iskoristili su svoje pravo da ne iznose odbranu. Mediji su prethodnih meseci puno pisali o ovom slučaju, pored ostalog navodeći da je među Maksimovićevim klijentima bilo poznatih sportista, političara, pilota i drugih ljudi na visokim funkcijama, kao i da on piše knjigu u pritvoru. Takođe su navodili da je i ranije osuđivan.