Foto: Printscreen

Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu uputilo je danas saopštenje u vezi sa uznemirujućim događajem od 24. septembra, a koji su zabeležile sigurnosne kamere ispred jednog hipermarketa na Novom Beogradu, kada je radnik obezbeđenja glavom nokautirao jednu ženu. Tužilaštvo koje je pokrenulo istragu protiv nasilnika, pojasnilo je da na dan kada se dogodio napad nije posedovalo lekarski izveštaj o povredama napadnuta žene, ali da je već za tri dana kada je dokumentacija dostavljena, naloženo da se protiv nasilnika podnese krivična prijava.

„Povodom događaja od 24.09.2020.godine kada su oštećenoj nanete teške telesne povrede, ukazujem da je policija referisala prijavljeno dežurnom tužiocu, no kako u tom trenutku nije bio određen stepen povrede kod ostećene, naloženo je da se po pribavljanju svega zatraženog informiše tuzilac. Nakon tri dana od događaja policiji je oštećena dostavila medicinski izveštaj, naloženo je da se lice sasluša i da se podnese krivična prijava tužilaštvu zbog krivičnog dela teška telesna povreda. Osumnjičenom nije određeno zadržavanje, s obzirom da nije prethodno osuđivan, niti je tužilaštvo naložilo da se podnese prekršajna prijava, kako se u medijima navodi“, precizirala je portparolka Trećeg osnovnog tužilaštva Maja Delić.

Podsetimo, beogradski mediji su sinoć objavili snimak snimak sa sigurnosnih kamera, na kojem je radnik obezebeđenja ispred jednog trgovinskog lanca na Novom Beogradu, glavom udario ženu koja mu je prišla.

Prema pisanju medija, rasprava između žene (49) i radnika obezbeđenja, usledila je oko malog deteta koje je žena navodno zatekla samo ispred prodavnice. Tad je radnik obezebeđenja prišao i udario ženu u glavu, i ona je pala.

Kako se kasnije ispostavilo ona je htela da priđe detetu i da vidi kako je.

Napadnuta žena kojoj je od udarca glavom slomljen nos, ispričala je za medije šta je sve prethodilo incidentu. 

“Pored teških telesnih povreda koje sam zadobila, prelom nosa sa dislokacijom, hematomi na glavi i rasečene usne, psihički još uvek ne mogu da se oporavim i ta scena, kao iz nekog lošeg filma, mi se noćima vrti u glavi. Kobne večeri slučajno sam se zadesila ispred prodavnice i prišla sam da pomognem detetu koje je bilo samo. Pitala sam ga gde su mu roditelji, a dete mi je reklo da su u supermarketu i da ih čeka. Na moje pitanje da li želi da ih potražimo, dete je potvrdno odgovorilo i ja sam pokušala sa njim da uđem u supermarket”, priča A. M. i dodaje da joj je tada prišao radnik obezbeđenja M.M. i “drsko joj se obratio”.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar