Foto: Printscreen

Snimak brutalnog napada radnika obezbeđenja na ženu ispred jedne prodavnice na Novom Beogradu šokirao je Srbiju, a žrtva ovog zverskog incidenta A. M. (49) je ispričala šta se desilo kobne noći 24. septembra kada je pokušala da pomogne detetu koje je zatekla ispred iste prodavnice.

Nju je, naime, radnik jednog beogradskog obezbeđenja, M.M, divljački udario glavom nakon čega je završila u Urgentnom centru, gde su joj utvrđeni prelom nosa, hematomi na glavi i druge teške telesne povrede. Nakon što primila zverski udarac, ona je pala na beton i izgubila svest. Inače, reč je o ženi koja boluje od epilepsije.

A.M. navodi da su fizičke povrede užasne, ali da je od svega gore što psihički još ne može da se oporavi.

„Pored teških telesnih povreda koje sam zadobila, prelom nosa sa dislokacijom, hematomi na glavi i rasečene usne, psihički još uvek ne mogu da se oporavim i ta scena, kao iz nekog lošeg filma, mi se noćima vrti u glavi. Kobne večeri slučajno sam se zadesila ispred prodavnice i prišla sam da pomognem detetu koje je bilo samo. Pitala sam ga gde su mu roditelji, a dete mi je reklo da su u supermarketu i da ih čeka. Na moje pitanje da li želi da ih potražimo, dete je potvrdno odgovorilo i ja sam pokušala sa njim da uđem u supermarket“, priča A. M. i dodaje da joj je tada prišao radnik obezbeđenja M.M. i „drsko joj se obratio“.

Prema njenim rečima, rekao joj je da brine svoju brigu i ostavi dete.

„Ja sam mu odgovorila da želim samo da pomognem, ali mi je on tada uputio niz pogrdnih reči“, kaže A.M.

Dodaje da je „nakon kraće rasprave, radnik obezbeđenja krenuo ka njoj i svom snagom je udario glavom“.

„Pala sam i onesvestila se, a kada sam došla svesti pored mene su bili ljudi koji su pokušali da mi pomognu. Završila sam u Urgentnom centru sa teškim telesnim povredama. Te povrede će se sanirati, ali one psihičke koje sam doživela verovatno će ostati za ceo život“, rekla je A. M.

Kako je dodala, ona će pravdu potražiti na sudu. Uplašena je jer je, kaže, njen napadač samo prekršajno kažnjen sa 15.000 dinara, te da ne zna kakav to signal može da bude drugim poput njega koji pomisle da smeju tako brutalno da reaguju. Policija je brzo privela nasilnika, ali mu Tužilaštvo nije odredilo pritvor, već je pušten na slobodu sa prekršajnom kaznom u iznosu od 15.000 dinara. Punomoćnik A. M, advokat Dejan Ćasić kaže da je začuđen što nadležno Tužilaštvo nije odredilo policijsko zadržavanje nakon ovog napada, budući da je reč o teškim telesnim povredama. On je precizirao da je isprva tužilac izrekao samo kaznu od 15.000 dinara i pustio napadača na slobodu, uprkos brutalnom napadu koji je zabeležen na snimku.

„Međutim, moram da napomenem da je policija savesno obavila svoj posao i da je obnovila slučaj i sa promenom tužioca posle nekoliko dana podneta je krivična prijava i napadač je osumnjičen za nanošenje teških telesnih povreda“, kaže Ćasić.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar