Foto:Facebook/Televizija Smederevo

Stanari zgrade u Smederevu, u kojoj je poginula jedna, a dve osobe su povređene, sa nevericom sa ulice gledaju u svoje stanove koji su oštećeni u eksploziji.

Vidno potreseni, odbili su da daju izjave, i samo su se sklanjali, čekaju da im policija dozvoli povratak u domove, u kojima ne znaju šta je ostalo.

Sve se odigralo oko 20.30 časova u stanu na 4. spratu zgrade u Ulici slobode kod Karađorđevog duda. Eksplozija je bila toliko strašna da se čula kilometrima okolo, a srča i delovi stolarije i fasade leteli su na sve strane.

Jedna od stanarki bila je na oko 20 metara od zgrade kada je puklo. Kako svedoče meštani, iako je bila dosta udaljena, do nje je doletela srča. Videli su je kako trči ka zgradi, dozivajući sina koji je bio u stanu.

„Stan te žene ne postoji, ništa nije ostalo, sve je razvaljeno, delili su zid… Sve to nije važno, hvala bogu da je njen sin živ“, pričaju Smederevci dok pomno prate kako ekipe forenzičara obavljaju uviđaj.

Čitavo ovo područje je već satima blokirano i zgradi je nemoguće prići. Brojne policijske ekipe vrše uviđaj, a forenzičari izuzimaju dokaze.

Na platou oko zgrade ima dosta razlupanog stakla, delova stolarije, ali i krova, koji je odleteo u eksploziji.

Tačan uzrok eksplozije i dalje utvrđuje, piše Telegraf.

BONUS VIDEO

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar