U centru Smedereva večeras je oko 20.35 časova došlo do jake eksplozije na poslednjem spratu jedne stambene zgrade, a prema navodima MUP-a jedna osoba je poginula, a dve su povređene. Na početku vesti pogledajte prizore koje je na mestu eksplozije zabeležila TV Smederevo.

Ministarstvo unutrašnjih poslova je u najnovijem saopštenju potvrdilo da je jedna osoba poginula, a kako su prvobitno nezvanično preneli pojedini beogradski mediji.

MUP je istakao u saopštenju da je uviđaj i dalje u toku.

Ova eksplozija se desila u Ulici slobode kod poznatog smederevskog trga Karađorđev dud. Cela zgrada u kojoj se desila eksplozija je evakuisana.

Na samom trgu vidljive su posledice jake eksplozije poput delova razbijenih prozora, stolarije i fasade, a na tom mestu su se okupili i brojni građani.

Inače, uzrok eksplozije još uvek zvanično nije objavljen, a na terenu se nalaze i forenzičari. Pored policije, na mestu eksplozije su i pored ekipa Hitne pomoći i pripadnici Sektora za vanredne situacije.

Foto:Facebook/Televizija SmederevoSmederevski policajci blokirali su saobraćaj u tom delu grada, na potezu ulica slobode, 17. oktobar i Dimitrije Davidović. Saobraćaj se preusmerava u susedne ulice.

Koliko je bila jaka eksplozija govori i to da se zvuk detonacije čuo i u udaljenim delovima grada.

Inače, na društvenim mrežama objavljen je i video-snimak odmah nakon same eksplozije, a na kojoj se vidi kako iz pomenute zgrade širi gusti dim.

Smederevo eksplozija Foto:TANJUG/ TANJUG VIDEO

Pojedini korisnici društvenih mreža tvrde da se eksplozija navodno čula i do „nekoliko kilometara dalje“.

Smederevo eksplozija Foto:TANJUG/ TANJUG VIDEO

Da je eksplozija bila jaka, našem portalu je potvrdila i stanovnica Smedereva. Ona kaže da je detonacija bila jaka, iako živi na udaljenosti većoj od kilometar od samog Karađorđevog duda.

Smederevo eksplozija Foto:TANJUG/ TANJUG VIDEO

„Gledala sam seriju, a onda sam odjednom čula jak pucanj poput bombe“, svedoči nam Smederevka za portal Nova.rs.

View this post on Instagram

A post shared by 192.RS (@192_rs)

BONUS VIDEO