Goran Abdulov Marko Radović Foto:Privatna arhiva

Suđenje transvestitu Goranu Abdulovu, zbog ubistva studenta iz BiH Marka Radovića (24), nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem sudskog veštaka Đorđa Alimpijevića, koji je naveo da je optuženi u trenutku zločina bio smanjeno uračunljiv.

Na početku nastavka suđenja, sudija je saopštio da je promenjen dispoziv optužnice, u koje je dodato da je Abdulov optužen da je bio u stanju bitno smanjenje uračunjivosti.

Nakon toga, svoj izveštaj podneo je stručnjak za medicinu, Đorđe Alimpijević, koji je rekao da ostaje pri datom pisanom izveštaju, osim jedne tehničke greške. Ona se odnosila na to da je u izveštaju navedeno da je ubijeni uboden osam puta u predelu vrata i trupa, ali je sudski veštak to ispravio i rekao da nije bilo ubodnih rana na vratu, već samo na trupu, što ne menja deo komisijskog nalaza koji je sa koleginicom napravio.

Ubistvo u Zemunu Foto:E-Stock/Konstantin Bacetić

Veštak je naveo i da ne može da se utvrdi da li su ubodne rane nastale u afektu, ali može da su nanete u u kraćem vremenskom intervalu.

Na suđenju je bilo reči i o zdravstvenom kartonu Abdulova, te izveštaju koji je podneo zatvorski lekar, tri dana nakon što je Abdulov završio iza rešetaka. U njemu se navodi da je Abdulov imao povredu desne butine, u obliku tri hematoma, kao i povredu desnog kolena, odnosno jedan hematom na njemu.

Veštak je naveo i da glava, grudni koš i trbuh nisu opisane. On je rekao i da povrede nisu dovoljno detaljno opisane, što se tiče oblika i veličine, ali da su povrede mogle nastati udaranjem kolena o podlogu, ili dejstvom jednokratnog mehaničkog oružja, odnosno udarcima šakom o koleno.

Advokat okrivljenog postavio je pitanje veštaku „da li je moguće da su povrede, u vidu ogrebotina, mogle da nestanu nakon nekoliko dana“, na šta je veštak rekao da su mogle nestati u roku od tri dana, ali da to zavisi i od veličine povrede.

Naveo je i da onaj ko je pregledao Abdulova, a to je zatvorski lekar, nije bio posvećen u obavljanju pregleda optuženog, jer povrede nisu opisane kako treba. Nakon p0ritvaranja, okrivljenog obavezno, kompletno pregledaju, kako bi se sprečilo eventualno mučenje.

Abdulov je poslao pismo sudskom veću, ali njegova sadržina još uvek nije poznata, i o njemu će biti raspravljano na sledećem ročištu sredinom jula. Takođe, u publici je bila prisutna Abdulova majka, koja je rekla da Goran i dalje pije hormonsku terapiju. Rekla je i da njen sin to nikako nije smeo da uradi, a da je najveći problem to što je njen sin u muškom zatvoru.

Majka optuženog Gorana Abdulova Foto: Nova.rs

Podsećanja radi, student Marko Radović ubijen je u Ševinoj ulici u Zemunu početkom jula 2018. godine. Radović se doselio u tu ulicu četiri godine ranije, kada je došao u Beograd na studije ekonomije. U glavnom gradu Srbije započeo je emotivnu vezu sa Abudulovim, a prema navodima Radovićevih prijatelja, Marko je želeo da raskine kada je saznao da je Goran koji se prestavljao kao Jovana, zapravo muškarac, odnosno transvestit. Abdulov je bio zaljubljen u Marka, a na dan zločina Radović ga je obavestio da ne želi da budu zajedno, posle čega je Abdulov otišao kod njega u kuću. Optuženi je potegao nož i izbo ga osam puta, nakon čega je pobegao sa lica mesta. Radović je izašao na ulicu nakon što je izboden, želeći da dozove pomoć ali je ubrzo izdahnuo na ulici. Abdulov je uhapšen nepuna dva dana kasnije u stanu u kom je živeo sa majkom, i priznao je zločin.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar