Policija kontrola saobracaja
Foto:BETAPHOTO/MUP SRBIJE

U Zrenjaninu tokom proteklog vikenda dogodilo se pet saobraćajnih nesreća, od čega su dve sa povređenim licima i tri sa materijalnom štetom, saopšteno je danas iz Policijske uprave Zrenjanina.

Kako se navodi, u ovim saobraćajnim nesrećama tri lica su zadobila lake telesne povrede, a pričinjena je materijalna šteta koja se procenjuje na oko 260.000 dinara.

Saobraćajne nesreće desile su se zbog neprilagođene brzine kretanje vozilom i upravljanja vozilom pod dejstvom alkohola, neustupanja prvenstva prolaza, nedržanja potrebnog rastojanja i nepropisnog preticanja.

Zbog učinjenih saobraćajnih prekršaja, zahtevi za pokretanje prekršajnog postupka podneti su protiv 44 učesnika u saobraćaju i izdata su 174 prekršajna naloga.

Iz saobraćaja je isključeno 57 vozača, od toga, tri vozača zbog upravljanja pre sticanja prava na upravljanje, tri vozača zbog upravljanja vozilom u vreme izrečene zaštitne mere, jedan vozač zbog upravljanja vozilom pod dejstvom psihoaktivne supstance.

Isključeno je još sedam vozača i 43 vozača zbog upravljanja vozilom pod uticajem alkohola.

Takođe je iz saobraćaja isključeno 12 vozila, od toga, pet vozila zbog isteka važnosti registracione nalepnice, jedno vozilo zbog toga što nije bilo upisano u jedinstveni registar vozila i šest vozila zbog tehničke neispravnosti.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar