Foto: E-Stock/Milan Lucic

Darko Dulić koji je uhapšen nedavno u Sarajevu po međunarodnoj poternici koju je za njim raspisala Srbiju, dovođen je u vezu sa jednom od najspektakularnijih likvidacija u skorijoj istoriji Srbiji, a meta je bio blizak saradnik Luke Bojovića. Tog 19. juna 2018. godine na Autokomandi, nedaleko od Specijalnog suda, odjeknula je bomba koja je bila postavljena pod automobil Siniše Milića Bosketa, bivšeg policajca i bliskog saradnika Bojića.

U Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine nedavno su uhapšeni Dušan Jovanović Giba i Darko Dulović, srpski državljani za kojima je upravo Srbija raspisala međunarodnu poternicu. Uhapšeni su u prestižnoj zgradi „Sarajevo tower“, gde su iznajmili nekoliko stanova, živeli su na visokoj nozi, vozili besna kola i nisu se ponašali niskoprofilno, kao da su begunci od zakona.

Pročitajte još:

Dulović je, doduše, ove godine pravosnažno oslobođen optužbi za umešanost u jedno od najspektakularnijih likvidacija u Beogradu u proteklih desetak godina, kada je na Autokomandi, na početku Ustaničke ulice, dignut u vazduh automobil u kojem se nalazio Sinića Milić Boske, čovek koji je važi za osobu blisku Luki Bojoviću i njegovom saradniku Filipu Koraću. On je navodno jedno vreme bio i šef Koraćevog obezbeđenja.

Dulović je u pomenutom slučaju bio optužen za pomaganje u ubistvu Milića, ali tužilaštvo nije iznelo dovoljno dokaza u njegovu umešanost pa je prvostepenu, oslobađajuću presudu prvo izrekao Viši sud, a potom u junu ove godine nju učinio pravosnažnom Apelacioni sud i to nakon žalbe tužilaštva.

Optužnica je teretila Dulovića da je ustupio svoj automobil nepoznatom napadaču koji je izvršio ubistvo Milića, ali tužilaštvo nije uspelo da dokaže da je on znao da će njegovo vozilo biti upotrebljeno u tom krivičnom delu. Duloviću je suđeno u odsustvu, jer je on tada služio zatvorsku kaznu u Crnoj Gori na koju je osuđen zbog trgovine drogom.

Spuž zatvor
Foto: N1

Inače, ovo nije prvi put da je Dulović uhapšen u Bosni i Hercegovini, jer se, nakon ubistva Milića u Beogradu, takođe sklonio u BiH. Ipak, tada je uhapšen i izručen Crnoj Gori, koja ga je potraživala zbog odsluženja zatvorske kazne.

Bomba detonirana usred dana na najprometnijoj raskrsnici

Ubistvo Siniše Milića Bosketa, 19. juna 2018. godine na Autokomandi, bilo je jedno od najbezobzirnijih u poslednjih desetak godina. Stradao je samo Milić, jer su atentatori postavili eksploziv ispod njegovog sedišta, pa su mu tada otkinute noge i poveđeni su mu unutrašnji organi. Bomba je detonirana u 13 časova, na jednom od najprometnijih mesta u prestonici Srbije, u blizini je bila i stanica gradskog prevoza, pa je pravo čudo da niko drugi nije ubijen ili ranjen.

Sve se dogodilo nekoliko stotina metara od zgrade Specijalnog suda u Ustaničkoj, pa su tako mafijaši poslali poruku i državi.

Dragoslav Miloradović Foto:Privatna arhiva

Siniša Milić, inače bivši policajac i pripadnik Specijalne antiterorističke jedinice, važio je za čoveka bliskog Luki Bojoviću i Filipu Koraću, kojeg je jedno vreme i obezbeđivao. Da kriminalci nisu slučajno izabrali mesto napada, govori i podatak da je Milić stanovao u blizini mesta eksplozije, ali napadači nisu aktivirali bombu tamo gde je bilo malo prolaznika i gde je bila manja šansa da povrede nekog slučajnog prolaznika.

Kobni udarac klanu Bojovića

Inače, tih godina ubijeno je nekoliko ljudi koji su bili bliski Luki Bojoviću, koje se od pre nekoliko meseci nalazi na slobodi, nakon što je odslužio dve trećine zatvorske kazne u Španiji.

Najpre je hicima iz pištolja ubijen njegov advokat Dragoslav Miša Ognjanović, ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu 28. jula 2018. godine.

Bojovićev kum Dragoslav Miloradović Gale likvidiran je ispred svoje autoperionice u Višnjičkoj ulici 28. maja te krvave 2018. godine. Nakon toga je ubijen Siniša Milić Boske, a zatim i decembra iste godine Vladimir Popović Pop.

Pop je izrešetan u svom kafiću na beogradskom Crvenom krstu.