Foto: E-Stock/Milan Lucic

Suđenje Darku Duloviću za pomaganje u ubistvu Siniše Milića Bosketa 2018. godine, bliskog saradnika kriminalaca Filipa Koraća i Luke Bojovića, odloženo je danas za 19. oktobar pred Višim sudom u Beogradu. Duloviću se sudi u odsustvu, jer nije još izručen Srbiji iz Crne Gore, gde služi zatvorsku kaznu u Spužu zbog trgovine drogom.

Za sledeće ročište predviđeno je da budu iznesene završne reči.

U ovom postupku za sada je optužen samo Darko Dulović i to da je u junu 2018. godine „reno lagunu“ dao nepoznatoj osobi da se odveze do „Buvljaka“ na Novom Beogradu. Tužilaštvo tvrdi da je nepoznata osoba na buvljaku kupila mobilni telefon koji je potom korišćen za praćenje Milićevog kretanja – pošto je povezan sa uređajem koji je ranije stavljen na njegov automobil.

Pročitajte još:

Tužilaštvo, međutim, nije otkrilo ko je postavio bombu i uređaj za praćenje, niti ko ju je aktivirao.

Ubica je čekao u blizini Južnog bulevara da Milić prođe automobilom kako bi aktivirao bombu. Učinio je to u trenutku kada se Milić zaustavio na semaforu. Milić je preminuo na licu mesta.

Milić je ranije radio u policijama Srbije i Bosne i Hercegovine i kao bivši policajac obezbeđivao je članove porodice kriminalca Luke Bojovića i njegove saradnike, među kojima, navodno i njegovog bliskog saradnika Filipa Koraća.

Milić je, prema rečima tužioca za organizovani kriminal Milenka Mandića, bio žrtva rata škaljarskog i kavačkog klana koji traje od 2014. godine, a u kome je Koraćeva ekipa stala na stranu škaljarske kriminalne grupe.

I Dulović kom se sudi za pomaganje u njegovom ubistvu ima kriminalnu prošlost. U Crnoj Gori je 2017. godine osuđen na dve i po godine zatvora zbog šverca droge. Dulovića je 2007. ispred splava „Blejvoč“ u Beogradu upucao Veljko Belivuk koji je tada radio kao šef obezbeđenja splava. Belivuk je na kraju osuđen samo za nanošenje teških telesnih povreda. Detalje o slučaju pročitajte ovde.

VIDEO: Požar zahvatio objekat u blizini Autokomande

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar