Foto: mup rs

Mladen Novaković zvani Tocilo (38) iz Amerića kod Mladenovca, osuđen je danas u Specijlanom sudu na 17 godina zatvora zbog šverca 77 kilograma heroina. Istom presudom obuhvaćeni su i Saša Nikolić (38) koji je osuđen na 11 godina kao i Velibor Cvetkov (53) na 10 godina zatvora.

Osuđeni, ali i zamenik tužioca imaju pravo d apodnesu žalbu na presudu Apelacionom sudu.

Novaković je uhapšen sredinom decembra prošle godine u akciji policije u kojoj je zaplenjeno rekordnih 77 kilograma najčistijeg heroina i pola kilograma kokaina. Vrednost oduzetih narkotika se procenjuje na pet miliona evra.

Optuženima se na teret stavljaju dva krivična dela, dilovanje narkotika, kao i udruživanje radi vršenja krivičnih dela. Novaković je označen kao organizator ove kriminalne grupe.

Podsetimo, Mladen Novaković je iz zatvora pušten u maju prošle godine, nakon što je odrobijao godinu i deset meseci kazne na koju je osuđen zbog organizovanja krivičnih dela, tačnije organizovanja grupe pljačkaša. Ubrzo po izlasku organizovao je pomenutu kriminalnu grupa, a sumnja se da je ona narkoticima snabdevala klanove u Srbiji.

Pročitajte još:

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare