Tocilo oslobođen za zelenašenje

Hronika 26. jul. 202122:45
Podeli:
Foto: mup rs

Mladen Novaković zvani Tocilo (38), iz Amerića, kod Mladenovca, koji je u maju prvostepenom presudom osuđen na 17 godina zatvora zbog optužbi da je predvodio kriminalnu grupu koja se bavila preprodajom heroina, u drugom postupku je pravosnažno oslobođen optužbi za pokušaj iznude i zelenaštvo.

U presudi Apelacionog suda navodi se da je Novakoviću preinačena prvostepena presuda, kojom je bio osuđen na dve godine zatvora, jer nije dokazano da je izvršio ta krivična dela.

Novaković je u ovom slučaju bio optužen da je od avgusta 2007. do 7. oktobra 2008. u Mladenovcu pokušao pretnjom da prinudi oštećenog V. Ž. da mu na štetu svoje imovine preda 30.000 evra. Prema stavu Apelacije, tužilaštvo nije dokazalo da je u konkretnom slučaju reč o krivičnom delu iznude, već da se može raditi o prinudi za vraćanje duga. Međutim, krivično delo prinude bi bilo već zastarelo, tako da ga Apelacioni sud nije mogao oglasiti krivim.

U vezi sa zelenašenjem, Apelacioni sud je ukazao da je neophodno da bude ostvarena i jedna od kvalifikatornih okolnosti ili da je delo izvršeno od strane grupe ili da je delom pribavljena imovinska korist koja prelazi iznos od 1.500.000 dinara, što u ovom slučaju nije utvrđeno.

BONUS VIDEO: Hapšenje dilera heroina u Beogradu

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Komentari

Vaš komentar