Foto:N1

Dve osobe su poginule, a osam je povređeno u saobraćajnoj nesreći koja se jutros u 6 sati dogodila na uglu ulica Nemanjina i Kneza Miloša u Beogradu, saopštio je MUP.

U udesu su učestvovali kombi vozilo i putnički automobil marke „BMW“.

Kako se sumnja, do saobraćajne nezgode je došlo kada je vozač automobila BMW prošao na crveno svetlo na semaforu i sudario se sa kombijem, navodi MUP.

Prema nezvaničnim podacima, poginuo je suvozač iz „BMW“ Nikola N. (20) i ženska osoba, stara oko 20 godina, koja je bila u istom vozilu. Osam osoba je povređeno, a među njima je i dvogodišnje dete, koje je sa povredama glave prevezeno u Urgentni cenatar.

Iz „BMW“ su kolima Hitne pomoći prevezeni dečak starosti između 2 i 3 godine i vozač muškarac, starosti oko 60 godina. Iz kombija u koji je udario u automobil, koji je nepropisno prošao kroz crveno svetlo semafora, svih šest osoba prevezeno je u Urgenti centar. Reč je o Bojanu K. (28), Ivanu S. (28), Svetozaru P. (46), Stefanu T., Marku T., (19) i Robertu P. (35).

Svi povređeni imaju povrede grudnog koša, glave i ekstremiteta i oni su upućeni u dežurne ustanove na dalju diganostiku i lečenje.

Foto:E-Stock

Automobil marke BMW se posle sudara zakucao u zgradu Vlade Srbije, dok se kombi našao na trotoaru pored Vlade.

Kako RTS prenosi, udes je bio toliko težak da su vatrogasci, kako bi izbavili žrtve, morali da seku automobil koji je učestvovao u nesreći.

Pogledajte kako je izgledalo spasavanje putnika:

Na licu mesta su bile i vatrogasno-spasilačke jedinice.

Saobraćaj je zbog udesa bio otežan, posebno u smeru ka Banjici. Takođe, saobraćaj je u Nemanjinoj ulici usporen, dok tramvaji ka Slaviji stoje u koloni.

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram