Foto: Tanja Milovanović/Nova.rs

Suđenje Zoranu Marjanoviću (41), optuženom za ubistvo pevačice Jelene Krsmanović Marjanović (33), nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu svedočenjem ključnog svedoka Ljubice Marković, inače tetke ubijene.

Markovićeva je do detalja ispričala šta se desilo kobnog dana kad je pevačica nestala, ali i ukazala na to da je njena pokojna sestra Zorica Krsmanović, inače majka ubijene pevačice do svoje smrti sumnjala da su u ovaj zločin umešani Vladimir Marjanović i Vera Vukomanović, otac i kuma optuženog Zorana.

„Pokojna sestra je nakon Jecinog ubistva, kod Marjanovića išla kod male Jane. U više navrata kada smo pričale o svemu šta se desilo Zorica mi je govorila da su joj sumnjivi Vera i Vlada, pre toga sumnjali smo na mafiju“, rekla je Markovićeva.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Kako je navela i sama pevačica joj se žalila na odnose u kući Marjanovića.

„Za Zorana moja sestričina nije nikad pričala da ju je tukao i mlatretirao, ali se žalila na Vladu i Veru. Žalila se da ne može da više da izdrži, da je teško, da se Vera i Vlada pitaju za sve u kući i u sve se mešaju. Takođe, govorila je i da je Miloš davi“, rekao je svedok.

Tetka ubijene pevačice osvrnula se tokom davanja iskaza i na taj događaj početkom aprila 2016. godine kada je pevačica nestala na nasipu u Borči.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

„U petnest do pet sam krenula iz Kruševca i oko osam uveče sam stigla u Borču. Nazvala sam sestru da stavi kafu, kada mi je ona rekla da je Jeca nestala. Odmah smo otišle na nasip. Oko dva sata tokom noći pronašli su Jecin telefon, a sutradan i nju“, rekla je Ljubica i dodala da se ubijena pevačica poslednji put čula sa upravo sa pokojnom majkom, inače njenom sestrom.

“ Sestra mi je rekla da su se ona i Jelena čule dok je trčala. Tada joj je ona rekla: “ Mama, ja trčim, čujemo se posle kada odem kući da dam Zoranu i Jani da jedu“, rekla je Ljubica.

Foto: Dragan Mujan/Nova.rs

Interesantno je i da je Markovićeva tokom svedočenja ukazala na bitne stvari poput toga da se Vera Vukomanović, kuma Marjanovića predstavljala kao sestra pokojne Zorice Krsmanović, dok je ona bila u bolnici.

Podsetimo, protiv Zorana Marjanovića vodi se postupak za ubistvo pevačice Jelene Marjanović. On je uhapšen septembra 2017. godine, ali je nakon deset meseci pritvora pušten da se brani sa slobode. Optuženom za krivično delo teško ubistvo, koje mu se stavlja na teret, preti kazna do 40 godina robije.

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Učestvuj u diskusiji ili pročitaj komentare