Foto: Privatna arhiva

Suđenje Neđeljku Đuroviću optuženom da je januara 2019. godine ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića ubio studenta iz Čačka Miloša Mileusnića, održano je danas pred Višim sudom u Beogradu nakon četiri odlaganja. Ročište je trajalo tri sata, a Mileusnićev otac kaže za Nova.rs da je veštak utvrdio da se na snimcima nadzornih kamera nalzi okrivljeni.

„Konačno je održano ročište nakon četiri odlaganja i sada se nazire neki kraj sudskog procesa. Izvesno je da će presuda uskoro stići i da je on kriv, što su potvrdili veštaci na današnjem ročištu. Oni su utvrdili da se na video zapisima vidi Đurović, a to potvrđuju i DNK analize“, započinje priču za Nova.rs Goran Mileusnić.

Goran Mileusnić Foto:Dragan Mujan/Nova.rs

Goranov sin Miloš Mileusnić ubijen u noći između 26. i 27. januara 2019. godine na pločniku ispred zgrade u Ulici Dimitrija Tucovića u Beogradu. Napadač je tada mladiću prišao i iz čistog mira i izbo ga nožem nasmrt, što su čule komšije koje su pozvale Hitnu pomoć i policiju. Suđenje je počelo februara 2020. godine.

„Teško je i iscrpljujuće sedeti u istoj prostoriji i slušati i gledati sve to što on govori. Osećam se kao da ću da padnem u nesvest, a svaki put po završetku budem umoran kao da sam kopao. Danas je trajalo tri sada, odbrana je postavljala neka nelogična pitanja, tražila da se ispituju novi svedoci što je besmisleno jer su svedoci već ispitani“, objašnjava nam Mileusnić.

Đurović je u javnosti poznat pod nadimkom „ubica s Tvitera“, pošto su mediji nakon njegog hapšenja pisali da je on u policiji priznao zločin, rekavši da ga je počinio jer je bio nezadovoljan svojim životom i da je dane i noći proveo na Tviteru.

Optuženi Neđeljko Đurović, Foto:Instagram

Na pripremnom ročištu u Višem sudu u januaru, koje je bilo zatvoreno za javnost, kada su utvrđivani dokazi koji će se izvoditi na suđenju, Đurović se kratko izjasnio o krivici, rekavši da nema veze sa zločinom.

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva na teret mu se stavlja krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna do 40 godina zatvora.

Peticije i prikupljanje potpisa

Ovaj slučaj izazvao je burnu reakciju javnosti zbog svih svojih pojedinosti poput onih činjenica da je Mileusnić kobnog jutra krenuo kod devojke, a da ga je ovaj presreo iako ga ranije nije poznavao niti ga je ikada video. Sve se odigralo praktično u širem centru grada i otvorena su pitanja opšte bezbednosti.

Foto: Privatna arhiva

Zbog toga, Mileusnićeva porodica i prijatelji pokrenuli su nekoliko akcija prikupljanja potpisa, želeći da Đurović bude osuđen na kaznu doživotnog zatvora. Šest meseci nakon zločina, njegovi drugari su postavili transparent na Kalemegdanu strahujući da bi se Đurović mogao naći na slobodi ukoliko se na podigne optužnica.

Foto: Privatna arhiva

Na njemu je pisalo: „šest meseci tuge i bola, sudstvo optužnicom reagovati mora“, a Mileusnićev lik oslikan je na zidovima u više gradova u Srbiji.

***

Pratite nas i na društvenim mrežama:

Facebook

Twitter

Instagram

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar