Ilustracija Foto: Vesna Lalić/Nova.rs

Teška saobraćajna nezgoda dogodila se kod Velike Plane, kada se putničko vozilo, iz zasad neutvrđenih razloga, zakucalo u zadnji deo kamiona ispred crkve. Naš čuveni sveštenik, otac Predrag Popović, svedočio je jezivom prizoru i do detalja opisao kako se sve odigralo.

Pukom srećom izbegnuta je velika targedija, a on je iskoristio priliku i apelovao na sve da na treba da voze brže od života.

Pročitajte još:

„I tako.. Kao i svako jutro bratija se okupila na molitvi. Nakon jutarnje molitve izađosmo ispred hrama da u hladovini lipa popijemo čaj i kafu i porazgovaramo, kao i svako jutro. No ovog jutra naš razgovor je prekinuo teški udes ispred porte. Jak udarac i oblak prašine. Poskakasmo da vidimo šta se desilo“, počeo je sa pričom otac Peđa.

Kako je objasnio, kamion sa peskom je ulazio u portu, zbog radova koje imamo, a auto iz pravca Palanke je punom brzinom udario u zadnji deo kamiona. U njemu su se nalazili stariji čovek i žena.

„Bez kočenja pri velikoj brzini, možda i zaslepljeni od sunca udarili su suvozačevom stranom i zarotirali se za 360°“, nastavio je.

Ljudi koji su se našli na licu mesta munjevito su reagovali, dok su ostali zvali Hitnu, sveštenik je prišao automobilu i imao je i šta da vidi.

„Čovek, svestan, sa dubokim posekotinama glave. Nije bio vezan i er begovi se nisu aktivirali. Suvozačeva strana uništena skroz. Žena bez svesti. Bogu hvala, diše“, opisao je Popović.

Na lice mesta su morali da zovu i vatrogasce, jer je vozilo moralo da se otvori pneumatskim makazama, kako bi ljude izvukli iz njega.

„Za manje od dva minuta vatrogasci su bili na licu mesta. Za manje od minut su otvorili auto poput konzerve. Hitna je preuzela dalje. Bogu hvala, žena je bila vezana i nije imala vidljivih povreda. Došla je svesti taman kad je Hitna stigla“, kazao je, prenosi Telegraf.rs.

Kako je naveo, i muž i žena prevezeni su u Urgentni centar u Smederevsku Palanku živi.

„Ovo sam vam napisao da podsetim sve nas na to kako se stvari mogu dogoditi bez naših mogućnosti da ih promenimo. Zato je oprez uvek potreban. Molim vas braćo i sestre, ne žurite! Stići ćemo sve! Vežite se i budite odgovorni“, zamolio je otac.

Sveštenik je iskoristio priliku i da pohvali hitne službe koju su brzo, efikasno i savesno odradili svoj posao.

„Naše vatrogasce iz Velike Plane i hitnu službu, kao i policiju. Posebno vatrogasnu jedinicu koji su se stvorili tu u rekordnom roku i u istom oslobodili povređeno lice“, zaključio je on.

BONUS VIDEO: Teška saobraćajna nesreća kod Užica

Koje je tvoje mišljenje o ovoj temi?

Ostavi prvi komentar